С множество активности и спортни демонстрации стартира Европейската седмица на

...
С множество активности и спортни демонстрации стартира Европейската седмица на
Коментари Харесай

Европейската седмица на спорта #BeActive стартира с множество активности и спортни демонстрации в София

С голям брой интензивности и спортни демонстрации започва Европейската седмица на спорта #BeActive в София. Пространството пред Националния замък на културата се трансформира в зона на спорта, като жителите и гостите на столицата имаха опция да посетят спортното населено място и да следят атрактивната стратегия на нощта на спорта #BeActiveNight.

Началото на акцията бе обещано от министъра на младежта и спорта Димитър Илиев.

„ Спортът ни учи на доста. Учи ни на дисциплинираност, да играем почтено и да работим крепко. Дава ни самочувствие и самонадеяност. Здравословният метод на живот е от извънредно значение, а посредством спорта ние поддържаме крепко както тялото си, по този начин и мозъка си. Живейте интензивно и спортувайте “, сподели министър Илиев.

Той благодари на всички федерации, клубове и спортисти, които се причислиха към европейската седмица на спорта.

„ Вие сте същинският образец. Вие сте хората, които би трябвало да бъдат следвани “, добави Димитър Илиев.

Старт на акцията бе даден и в Кюстендил, а определени моменти от стратегиите се излъчваха на екран в двата града. Посланици на събитието бяха олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева, носителят на четири медала от олимпийски игри в спортната гимнастика Йордан Йовчев, международният и европейският първенец по плуване при юношите Петър Мицин, бронзовата медалистка на сабя от международното състезание по фехтовка Йоана Илиева и международната шампионка по художествена гимнастика (отборно) Ева Брезалиева. Гост в Кюстендил бе олимпийската шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика Ерика Зафирова.

Днес акцията продължава с деня на отворени порти във фитнес клубове „ Пулс “, а в понеделник започва #BeActiveTour в Карлово.

#BeActive е самодейност на Европейската комисия за поощряване на спорта и физическата интензивност на жителите на Европейски Съюз. Национален координатор за България е ММС, а осъществяването на плана се финансира по стратегия „ Еразъм + “ на Европейския съюз.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР