С много спорт и игри бе открита новата площадка за

...
С много спорт и игри бе открита новата площадка за
Коментари Харесай

Откриха площадка за безопасност на движението в с. Калековец

С доста спорт и игри бе открита новата площадка за сигурност на придвижването в двора на СУ „ Св. св. Кирил и Методий “ в село Калековец. Кметът на община „ Марица “ Димитър Иванов, ръководителят на Общински съвет „ Марица “ Гергана Трендафилова, заместник-кметът Николай Стаматов и шефът на учебното заведение Диян Бухчев прерязаха лентата на новата облага.  

Преди откриването на площадката децата от СУ „ Св. св. Кирил и Методий “ изнесоха къс рецитал за 1-ви ноември. Кметът Димитър Иванов поздрави всички във връзка Деня на будителите и заръча на учениците да помнят и следват техните завещания.

„ Родните просветители, книжовници и революционери са въодушевяващ образец по тази причина по какъв начин с перо и слово, а от време на време и с оръжие се пази българската еднаквост през вековете. Бъдете горди продължители на тяхното дело “, обърна се той към учениците.



Димитър Иванов напомни осъществените планове в селото по време на 11-те години,  докато той е отпред на община „ Марица “ и добави, че главният тласък за реализирането им са децата.

„ Искам да Ви опиша една история, която дружно с всички Вас пишем към този момент 11 години в с. Калековец. През 2012 година с общи старания бе извоюван европейски план, с помощта на който реновирахме учебното заведение, физкултурния салон и детската градина, която тогава се обитаваше в постройката на СУ „ Св.св. Кирил и Методий “. 

Заради децата, които са мотивиращ фактор за доста от вложенията в община „ Марица “, изградихме нова детска градина. Това е едно украшение в учебния двор, където малчуганите вървят на драго сърце. След това направихме комбинирано спортно мини игрище, което се употребява освен от учениците, само че и от всички поданици на с. Калековец. Продължихме със градежа на съвременна детска площадка, а остарялата детска градина бе превърната в образователен център и трапезария за децата ни. Благодаря на заместник-кмета Николай Стаматов и на представителите на районно управление (на МВР) Труд за съдействието при създаване на оборудването. Няма нищо по-важно от сигурността и сигурността на децата.  Нека дружно да продължим да градим бъдещето на с. Калековец и на община „ Марица “ в името на нашите деца “, прикани Димитър Иванов.



Той добави, че площадката е първи стадий от плана, който община „ Марица “ финансира със лични средства, следващата година ще се осъществят втори и трети стадий, които включват построяването на класна стая и сцена навън.

Директорът на учебното заведение Диян Бухчев благодари на кмета на община „ Марица “ Димитър Иванов за загрижеността, която демонстрира за децата и добави, че оборудването ще бъде доста потребно в  часовете по сигурност на придвижването.



Двама служители на реда от районно управление (на МВР) Труд направиха нагледна проява и демонстрираха на първокласниците разпоредбите за придвижване на пешеходците, а на шестокласниците -  как да подават сигнал при завой с колела. След това всички възпитаници се включиха в спортния празник на учебното заведение. 

На събитието участваха заместник-кметът на община „ Марица “ Анелия Симеонова, кметът на с. Калековец Колю Миланов, посетители и поданици на селото.

Това е втора площадка за сигурност за придвижването в общината, първата бе построена предходната година в двора на СУ „ Васил Левски “ в с. Маноле.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР