С много музика, кулинарни демонстрации, игри, забавления и изненади ще

...
С много музика, кулинарни демонстрации, игри, забавления и изненади ще
Коментари Харесай

Горна Оряховица посреща гости за ХІІ-ия Празник на горнооряховския суджук

С доста музика, кулинарни демонстрации, игри, занимания и изненади ще бъде изпълнена програмата на ХІІ-я Празник на горнооряховския суджук, който тази година ще се организира от 8 до 10 юни. Той се провежда от Асоциацията на месопреработвателите в България, с финансовата поддръжка на Министерството на земеделието, храните и горите и Държавна фирма “Земеделие” и с дейното присъединяване на Община Горна Оряховица. В празника ще вземат присъединяване компаниите “А. Р. Боби 03”, “Родопа – 96” и “Стефанов – Иван Стефанов”, единствени в страната имащи право да създават горнооряховски суджук.

Всяка година Празникът събира от ден на ден фенове на локалния деликатес освен от района, а и от цялата страна. Горнооряховският суджук е първият български артикул, вписан в Европейския указател на предпазените наименования за генезис и предпазени географски инструкции. В Историческия музей се намира единствената в България експозиция “Горнооряховски суджук”, която споделя историята на този деликатес – запазена марка на града. Тя наблюдава развиването в производството на суджука през цялото време до през днешния ден.

Сцена на тридневните празнични изяви още веднъж ще бъде парк “Градска градина”. Гостите на празника ще могат с изключение на да опитат горнооряховски суджук, да се забавляват с доста българска музика и да вземат участие в разнообразни кулинарни демонстрации и игри с награди. За присъединяване в тридневната празнична стратегия Община Горна Оряховица е поканила оркестър “Елит фолк”, сестри Диневи, оркестър “Паскалев”, Поли Паскова и отбор “Чинари”, оркестър “Плам”, Пепи Христозова, Кичка Бодурова и квартет “Мистик” и самодейни сформира от общината.

Водещ ще бъде артистът Ненчо Балабанов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР