С минута мълчание пред паметника Свидетелят на пл. Стефан Стамболов

...
С минута мълчание пред паметника Свидетелят на пл. Стефан Стамболов
Коментари Харесай

Почетоха паметта на жертвите на  комунизма СНИМКИ

С минута безмълвие пред паметника " Свидетелят " на пл. " Стефан Стамболов " беше почетена през днешния ден паметта на жертвите на комунистическия гнет. На 9 септември се навършват 75 години от държавния прелом, който сложи началото на злокобната кавга над инакомислещи.

" За една нощ на Централна софийска гара са убити 147 души. Не си правете илюзии, че комунизмът си е отишъл от България. Те единствено са си сменили името от Българска комунистическа партия на Българска социалистическа партия ", сподели в словото си някогашният народен представител от Съюз на демократичните сили и държавник Юлий Славов.

Той описа за татко си, който е бил един от 134-те народни представители, задържани от комунистите. Над 9000 българи в страната са били наказани след 9 септември 1944 година, от които 2611 - на гибел, уточни Славов.

Поклонението беше проведено от Съюза на репресираните. Пред паметника се събраха двайсетина души, най-вече възрастни хора. Местната власт беше показана от зам.-кмета Стефан Стоянов и кмета на регион " Централен " Георги Стаменов.

Снимки: Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР