С минута мълчание днес в Япония в 14:46 ч. местно

...
С минута мълчание днес в Япония в 14:46 ч. местно
Коментари Харесай

7 години по-късно: Япония си спомня катастрофалния трус

С минута безмълвие през днешния ден в Япония в 14:46 ч. локално време бе почетена паметта на починалите в пагубното земетресение на 11 март 2011 година Именно в този час тъкмо преди седем години стартира подземният трус с магнитуд 9,0, който провокира и разрушително цунами, лишило живота на над 18 хиляди индивида, предадоха информационните организации.
 Япония БГНЕС
На възпоменателна гала в Токио с присъединяване на представители на императорския двор и на дипломатическия корпус министър председателят Шиндзо Абе сподели, че стихийните бедствия са проблем на цялата интернационална общественост.
 
Той даде обещание държавното управление да продължи да работи за това всички потърпевши от бедствието да могат да се върнат към нормалния си живот.

 Япония БГНЕС

Породената от земетресението колосална приливна вълна на процедура унищожи доста обитаеми места в три североизточни префектури, а провокира и повреда в АЕЦ " Фукушима-1 " и радиоактивно заразяване.
 
За седемте години след злополуката целият североизточен регион на страната бе съвсем напълно издигнат отначало. Но към момента към 73 хиляди индивида не могат да се върнат по родните си места от съображения за сигурност.
 Япония БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР