С министър Калин Стоянов вложихме доста сили и енергия да

...
С министър Калин Стоянов вложихме доста сили и енергия да
Коментари Харесай

Живко Коцев: Престижът на МВР е накърнен, липсва мотивация на служителите

С министър Калин Стоянов вложихме много сили и сила да върнем вътрешните регулаторни механизми, да проявим непоносимост към тези, които са надвишили закона. Възобновихме взаимоотношението с прокуратурата. Това сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев в ефира на „ Събуди се " по Нова телевизия.

Министерство на вътрешните работи е комплициран систематичен организъм, който е претрупан с големи публични упования, акцентира той. „ Служителите на министерството бяхме изправени пред големи провокации. Измина една комплицирана и динамична година. Борим се с противозаконната миграция, каналджийството, противодействието на киберпрестъпността, пияните и дрогирани водачи, наркоразпространението и домашното принуждение. Имам големи условия към чиновниците ми. Престижът на Министерство на вътрешните работи е оскърбен, липсва мотивация на чиновниците ", разясни Коцев.

Възстановена е и взаимната работа с прокуратурата, което е основно за работата на правоохранителната и правосъдната система, добави той.

Все още обаче не може да се възвърне публичното доверие на жителите към системата. „ Все още смятам, че е оскърбен престижа на министерството, липсва задоволително мотивация на чиновниците, изгубена е приемствеността сред опитните и неопитните чиновници ", сподели той.

Той регистрира спад на нарушавания на водачи, нарушили разпоредбите за придвижване по пътищата, след измененията в Закона за придвижване по пътищата. „ Това, което постановяваме на нашите сътрудници, е да реализират извънредно забележим, показателен надзор на пътя, да бъдат съпричастни към придвижването, към потно-транспортния поток, да бъдат в помощ на всички водачи, да ги контролират, да ги направляват, да ги направляват. Това е извънредно значима, превантивна мярка на пътя ", акцентира Живко Коцев.

Разкриването на случая с най-големия грабеж на инкасо автомобил е резултат от систематичната работа на чиновниците на Столична дирекция на вътрешните работи. „ Установени са трима от участниците в грабежа. Те са привлечени към наказателна отговорност, един е с непрекъснато задържане. Един се търси. Все още няма изясненост към момента къде са парите ", разясни Коцев.

Все още няма съответен обвинен за убийството на Алексей Петров. „ Работим доста съществено и интензивно. Става въпрос за тежко, преднамерено закононарушение. Проверявани са лица за съпричастност. Ако ФБР получат телефона на Петров, той ще бъде отворен в границите на няколко месеца. Необходимо е външно подпомагане ", изясни основният секретар.

Министерство на вътрешните работи работи с ирландската полиция и митническите управляващи за случая с кораба „ Верила ". „ Към вчерашна дата броят на арестуваните български жители се усили с още един - станаха 6. Три от лицата са престъпно проявени. Иска ми де са имам вяра, че членовете на екипажа нямат нищо общо с този контрабанден трафик на дрога ", изясни Живко Коцев.

До момента текат инспекции поради полицейското принуждение при ексцесиите на футболните почитатели. „ На този стадий са уволнени четирима полицейски чиновници и не престават още девет дисциплинарни инспекции. Надявам се сътрудниците да бъдат рационални, да упражняват пълномощията си съгласно нормативните актове и закона. "

В момента няма опасности за националната сигурност на страната. Министерство на вътрешните работи подхваща превантивни ограничения и усилва полицейското наличие на обектите от сериозната инфраструктура, аерогарите и комерсиалните обекти, с цел да бъдат хората спокойни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР