С минимум 86 дни ще се удължи ремонтът на Граф

...
С минимум 86 дни ще се удължи ремонтът на Граф
Коментари Харесай

Ремонтът на Граф Игнатиев ще се проточи с най-малко 86 дни

С най-малко 86 дни ще се удължи ремонтът на " Граф Игнатиев ", за който столичани от дълго време се помириха, че няма обозрим край.
Срокът на контракта, който беше подписан през май предходната година, е 300 дни, изясняват от общината в отговор на въпроси на в. " Сега ". Това значи, че работата по улицата трябваше да е завършила на 4 март. Фирмата обаче е поискала да се признаят 110 дни за неработни поради неприятно време - поройни дъждове през предишното лято и минусови температури през зимния интервал. От поисканите дни досега строителният контрол е признал 86 дни за неработни. Календарът демонстрира, че най-рано ремонтът ще е завършил на 29 май . На уеб страницата на общината сега като краен период за приключването на ремонта е записано 12 часа на 1 май. От „ Московска” 33 обаче нито удостоверяват тази дата, нито показват нова.
Срокът за привършване на ремонта и приетите дни с тежки метеорологични условия е от голяма важност, тъй като съгласно контракта при закъснение на строителството „ Джи Пи Груп” дължи 1 на 100 от цената му за всеки отложен ден, само че не повече от 20% от общата стойност, която е съвсем 24 200 000 лева с Данък добавена стойност. Записано е също, че при закъснение на строителството с повече от 20 дни Столичната община има право да приключи договора без предупреждение.
В. " Сега " е задал на общината и поредност въпроси кой ще заплати за опитите с перките и надгробната плоча, които не бяха утвърдени и се подменят. Ясен отговор обаче от " Московска " не дават. " Гранитните ограничители не са актувани досега, по тази причина все още не можем да кажем цената им. Столичната община няма да заплаща за техния монтаж и ремонт. Това ще е за сметка на изпълнителя. След демонтажа гранитните ограничители ще бъдат употребявани по предопределение тук-там, които ще бъдат посочени от способените експерти ", изясняват от екипа на Йорданка Фандъкова. Оттам твърдят и че няма да заплащат за водната стена, тъй като " тя е за сметка на изпълнителя на обекта ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР