С минимум 10% ще бъдат вдигнати заплатите на медицинските специлисти

...
С минимум 10% ще бъдат вдигнати заплатите на медицинските специлисти
Коментари Харесай

Увеличават заплатите на медиците в Първа градска болница

С най-малко 10% ще бъдат вдигнати заплатите на медицинските специлисти от Първа градска болница. Това заяви шефът проф. Цветомир Димитров пред БНР.
Все още се прецизират детайлностите, само че нарастването евентуално ще стане факт още през идващия месец.
За последната година Столичната община е вложила в болничното заведение над 600 000 лв., а от две години Първа градска болница стана общинско университетско лечебно заведение, напомни столичният кмет Йорданка Фандъкова.
Лечебното заведение към този момент разполага с реновирана клиника по ендоскопска и обща хирургия. Закупена е и нова ендоскопска инсталация за диагностични и лечебни процедури, заяви тя. 
Предстои доставка и на 9 ехографа за доболнична помощ за потребностите на общинските Диагностично-консултативни центрове, стана ясно от думите на зам.-кметът на София Дончо Барбалов.
Той изясни, че след изработен разбор на лечебни заведения " поделение по поделение " станало ясно, че на процедура всички общински лечебни заведения се нуждаят от вложения.
" На процедура вложенията в последните четири години, които направи общината, са тъкмо вследствие на този разбор и на усилената работа и съдействието от страна на здравната комисия в Общинския съвет. " Ще продължим по този метод, сподели още той и добави, че финансовият запас ще се насочва " там, където е най-необходим " и където ще може най-вече да способства за възстановяване на здравното обслужване на хората.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР