С милиционерщината на изборите през юли и ноември 2021 г.

...
С милиционерщината на изборите през юли и ноември 2021 г.
Коментари Харесай

Карадайъ към Рашков: С милиционерщината на изборите попречихте на демокрацията в България

С милиционерщината на изборите през юли и ноември 2021 година попречихте на демокрацията в България.

 Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на някогашния МВР-шеф Бойко Рашков, в този момент народен представител от „ Продължаваме промяната “, по време на дебатите за връщането на хартиената бюлетина. Парламентът утвърди измененията в Избирателния кодекс, с които хората ще могат да избират по какъв начин да гласоподават – с машина или с бюлетина.

Г-н ръководител, ще ви помоля, да вършиме забележка на господин Рашков, когато лъже от трибуната на Народно събрание. Движение за права и свободи няма по какъв начин да има връзка с разнообразни държавни органи, когато не е на власт, прикани Карадайъ.

Няма по какъв начин ние да сме упражнявали напън, когато компетенциите са в други държавни органи, а на всичко от горната страна на власт е бил господин Рашков, продължи водачът на Движение за права и свободи.

Бойко Рашков по незаконен метод се намеси в изборния процес в България без да има законно съображение. За 32 години за първи път в изборите в България милицията на Рашков, която изпълняваше политически поръчки, влезе в секционните изборни комисии, напомни Мустафа Карадайъ.

Той добави, че за първи път българската полиция е била превърната в партийна милиция, нарушаваща Изборния кодекс и това е било посочено даже от омбудсмана на България Диана Ковачева.

Въпреки полицейския тормоз по време на изборите предходната година, Движение за права и свободи усили резултата си от 26 национални визиите на 29, 34, а в този момент – на 36 депутати. Може и да си мислите, че сте ни попречили на изборния резултат, само че истината е, че попречихте на българската народна власт, като умишлено нарушихте Конституцията и законите на страната, сподели още Карадайъ.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР