С месец ще бъде отложено пускането на т.нар .Синя зона

...
С месец ще бъде отложено пускането на т.нар .Синя зона
Коментари Харесай

Отлагат с месец пускането на синята зона в Кърджали

С месец ще бъде отсрочено стартирането на т.нар. " Синя зона " в Кърджали и вместо от началото на декември, тя ще стартира да действа от началото на януари 2022 година Това споделиха за Българска телеграфна агенция от управлението на общината.

От там обясниха, че претекстът за забавянето са идните коледни и новогодишни празници, когато управлението е взело решение паркирането да бъде свободно.

Към днешна дата са изпълнени всички нормативно изискуеми дейности, с цел да проработи зоната - закупени са скоби, уредена е системата за заплащане посредством есемес, сложени са табелите, като към този момент са упоменати и номерата за заплащане и към прът център. Очакват се три машини за самотаксуване , набира се и личен състав.

Зоната, проектирана още през 2016 година, включва над 30 улици в централна градска част, с планирани в нея повече от 600 места. Само преди дни кметът доктор инж. Хасан Азис изясни пред публицисти, че Кърджали е един от последните, а може би последният регионален град в страната, в който към момента услугата не е въведена.

" Може би със забавянето на плана сме работили и в полза на жителите, само че с това не сме подобрили организацията на придвижване ", разяснява тогава кметът и добави, че в процеса на деяние ще се наложат промени в Наредбата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР