С международен конкурс ще бъде избрано и най-доброто решение за

...
С международен конкурс ще бъде избрано и най-доброто решение за
Коментари Харесай

Варна готви международен конкурс за Южната порта на древния Одесос

С интернационален конкурс ще бъде определено и най-хубавото решение за консервация и акомодация на Южната врата на Античния град " Одесос ", научи Moreto.net

Невероятните археологически останките бяха открити при реконструкцията на пешеходна зона във Варна в региона на улица „ Цар Симеон I “. „ Това е нещо, което си заслужава да бъде експонирано и можем да създадем знаков план за града, който ще посреща туристи. Смятаме за създадем и информативен център, който да може да запознае гостите на града с другите туристически, археологически, исторически направления “, разяснява основният проектант Виктор Бузев.

150 000 лева са заложени в бюджета на Община Варна за образуване на два интернационалните състезанието, единия от които е за консервация и акомодация на Южната врата на античния Одесос.

На днешното съвещание на комисията беше подложен въпросът какво се случва с състезанието за бъдещето на така наречен Дупка. Отговорът на арх. Бузев беше, че сдружението, стопанисващо терена в центъра на Варна, към момента не е ликвидирано и затова на този стадий не може да се провежда конкурс.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР