С между 30 и 40% повече ще платим за празненствата

...
С между 30 и 40% повече ще платим за празненствата
Коментари Харесай

До 40% по-скъпи куверти и пакетни предложения за Нова година

С сред 30 и 40% повече ще платим за празненствата по Нова година, ако изберем да посрещнем празника в чужбина. Това регистрират от туристически отрасъл. Кувертите по заведенията стартират от 60 лева и могат да надвишават 200. 

Традиционно всяка година милиони българи избират да посрещнат Нова година в заведение или на отмора.

Тази година обаче от сектора по морето регистрират по-малко резервации за новогодишната нощ.

Тези, които изберат да посрещнат празника отвън дома, избират заведения от битов вид, с национална музика, където цените на кувертите варират сред 60 и 220 лева на човек. Най-желани се оказват зимните ни курорти за тридневни пакети. Търсенето обаче и при зимните курорти е доста по-слабо за съпоставения с минали години, показват от сектора.

" Има въздействие войната, която избухна сред Израел и Ивицата Газа. Тенденциите са отново са да чества, като още веднъж най-хубавите са цените при комшиите - Турция и Гърция. Основно там е интересът и пътуването на българите тъй като могат да избират и със рейс, и със личен превоз ", уточни Яница Динева - шеф туристическа организация.

Тази година от летище Бургас е обезпечен чартър до Анталия, където към този момент десетки туристически компании вършат резервации. Пълна с българи ще бъде и Гърция. Едни от най-примамливите предложения, избирани за ранни записвания, са тези за Нова година в Египет, или пък в Дубай.

Цените за коледните и новогодишни празници спрямо предходната година бележат растеж с 30 и 40%, регистрират туроператори. Заради изчезналите полети от бургаското летище, доста от жителите край морето са избрали да отидат на хижа, да наемат къща за посетители в селата или пък да честват в домашни условия. А коледната украса е неизменима част от празненствата.

" Най-вече търсят частни вили да украсяват. Минималната цена е от 400 до 1400 лв. приблизително. Като декорация - колкото повече ослепително, толкоз повече им харесват тези цветове. Като златно, медено, черно зелено ", акцентира Мая Пепелянкова - притежател на празненство организация.

Намаление тази година се вижда в цените на украсите. " Миналата година във Велинград за Коледа от 2200 - 2300 лв. може да изпозвате за 1300-1400 същите условия ", изясни тя.

Впечатление прави, че доста българи избират пътувания след новогодишните празници, когато цените са доста по-достъпни. Сред най-предпочитаните дестинации тази година са Тайланд, остров Мавриций, Занзибар и Доминиканската република.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР