„С математически формули може да се отговори на най-важния въпрос

...
„С математически формули може да се отговори на най-важния въпрос
Коментари Харесай

Може ли с математика да се предвиди войната в Украйна? Проф. Витанов отговаря

„ С математически формули може да се отговори на най-важния въпрос – кой ще победи в една война, какви ще са загубите, коства ли си. Един американски военачалник споделя – математически видяно, ще победи по-силният. В случая по-силният е Русия “.

Това сподели във връзка войната в Украйна математикът проф. Николай Витанов.

Според него Москва по принцип не е възнамерявала блицкриг, тъй като украинската войска не е нито дребна, нито е слаба, а територията на Украйна е много огромна.

По думите на Витанов на огромна международна война идващите 20-30 години няма да има, а актуалният спор, колкото и да ни се коства огромен, е местен.

„ Стратегическата цел е завладяване на цяла Украйна и по-късно диктуване на мирните условия – класическата обстановка при войни на Русия последните няколко епохи – Русия води войната, печели я, и по свежите западни сили по-късно диктуват изискванията “, разяснява проф. Витанов.

Неговата прогноза включва и потребление на стандартни оръжия с огромна мощ, някои от които са доста близки по тротилов еквивалент до дребните атомни бомби.

„ Те към момента не са приложени. Последствията от тях са мощно неприятни. Това са оръжия, които изгарят всичко, в това число и хора, нанасят проваляне на вътрешните органи, унищожават инфраструктурата “, посочи пред БТВ математикът.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР