С Мария Габриел ще имаме водещата роля в подготовката на

...
С Мария Габриел ще имаме водещата роля в подготовката на
Коментари Харесай

Денков: Разбрахме се с Габриел на минимални промени

" С Мария Габриел ще имаме водещата роля в подготовката на състав на кабинета. Ключовото е, че се разбрахме, че ще има минимални промени след ротацията. "

„ Кабинета ще го обсъдим с Мария Габриел, ние ще решим по какъв начин ще наподобява. След което ще отидем при парламентарните групи и ще кажем нашето предложение. Ще го обсъдим. Това е естествен развой, няма нищо изключително в него. "  

Това съобщи в понеделник пред публицисти министър-председателят Николай Денков във връзка идната ротация в държавното управление през март. 

Той към този момент е имал диалози с ротационната си заместничка.

„ Съгласието е в това, което казахме и по медиите, че ще бъдат лимитирани измененията - единствено там, където е належащо “, повтори пак Денков. 

Той избрани като преждевременно решението на министъра на опазването на здравето Христо Хинков да разгласи, че няма да е част от състава на обновеното държавното управление. „ Можеше да го обсъдим по-внимателно преди този момент. Както споделих и в Народното събрание, доста е огромен натискът по отношение на министрите. Много несправедливи са рецензиите, в това число и от президентството. Добре е да си дадем сметка, че тези хора работят за страната и в случай че непрестанно ги притискаме, няма изгода за никого “, сподели още Денков. 

 „ Поне 80 % от рецензиите, които се чуват обществено, са неточни, несъответстващи и са резултат от някакви политически ползи. Особено от опозицията. Наличието на рецензия към някой министър въобще не значи, че би трябвало да се смени “, сподели той за рецензиите на Движение за права и свободи към министъра на защитата Тодор Тагарев. 

На въпрос дали министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, чиято оставка бе поискана от „ Продължаваме промяната - Демократична България “ заради дейностите на част от служителите на реда на протеста на футболните фенове миналата година, ще остане на поста си след ротацията, Денков разяснява: „ Към всеки министър може да има рецензии. Моето отношение към министър Стоянов ще зависи от неговото отношение към биячите в Министерство на вътрешните работи. В момента той реагира относително съответно “. 

Николай Денков отхвърли да коментира номинацията на Десислава Атанасова за парламентарен арбитър.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР