С малко над 2 млрд. лв. разполага държавната хазна. Това

...
С малко над 2 млрд. лв. разполага държавната хазна. Това
Коментари Харесай

Колко тежко е финансовото състояние на страната ни? Финансовият министър заговори за гръцки сценарий

С малко над 2 милиарда лева разполага държавната хазна.

Това заяви служебният финансов министър Асен Василев, който изрази мощното си терзание от съществуването на толкоз малко свободни пари в страната.

Тези два милиарда ще стигнат за заложеното в бюджета. Мерките са политически капан още с приемането на бюджета. Не считам, че ще има финансов министър, който ще посмее да ги махне. Това сподели пред Bulgaria ON AIR Стоян Панчев от Eкспертен клуб за стопанска система и политика (ЕКИП). 

Според него пенсионната система е един от огромните проблеми.

" Докато в България има валутен ръб, не можем да създадем гръцки сюжет. Движим се към Еврозоната. Около ББР се получава един голям скандал и дори ЕЦБ не е реагирала по никакъв метод. Това е огромна тематика, която остава настрана. Имаме сериозна инфлация в целия свят - нещо, което се вижда от началото на годината - това е и при храните, т.е. то се отразява на потребителите. Това е резултат на отпечатване на нови пари и взимането на нови задължения ", акцентира той за Bulgaria ON AIR.

По думите на Михаил Кръстев от Съвета за стопански и обществени политики, неприятното финансово положение на страната e предстоящо.  

" Продължават се огромната част от ограниченията, не толкоз за бизнеса, що се касае за добавките към пенсиите и няма решение за прекъсването им, а резултатът е противоречив. За да се усъвършенства финансовото положение на страната, трябва да се затегне ситуацията ", акцентира той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР