С македонския химн и Ода на радостта започна представянето на

...
С македонския химн и Ода на радостта започна представянето на
Коментари Харесай

Регистрираха българска партия в Македония

С македонския химн и Ода на насладата стартира представянето на първата българска партия в Македония Граждански либерален съюз, оповестява електронното издание на вестник "Вечер ", съобщи Би Ти Ви. Процесът на образуване на тази партия продължи дълго време.

Начело на партията ще бъде Петър Колев, някогашен член на българската ВМРО-БНД и ръководител на Сдружението за македонско-българско другарство, който самичък се дефинира като "македонски българин ". В изпълнителния комитет ще бъдат включени и някогашният водач на ВМРО-Народна партия Георги Трендафилов и изтъкнати българофили, които живеят в Македония, показва "Вечер ".

Инициативата за образуване на ГДУ бе оповестена на 6 декември предходната година, когато бяха обяснени правилата на политиката на бъдещата партия.

На днешното показване Петър Колев благодари на всички, които са помогнали за събиране на нужния брой подписи за вписване на партията, и заяви, че първото нещо, с което ще се захване ГДУ, в случай че получи доверието на жителите, е въвеждането на ред и правдивост в Република Македония.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР