С мача между Турция и Италия на Олимпико в петък

...
С мача между Турция и Италия на Олимпико в петък
Коментари Харесай

Ван Дайк, Златан и другите, които ще ни липсват на Евро 2020

С мача сред Турция и Италия на " Олимпико " в петък (11 юни) ще бъде обещано началото на дълго чаканото европейско състезание по футбол. Заради пандемията, която наложи отлагането на шампионата с една година, всеки селекционер получи правото да избере по 26 играчи. И все пак, няма да забележим всички най-хубави футболисти в игра поради разнообразни травми. Някои отпаднаха в последния миг, а други се възвръщат от предходната година.

Върджил ван Дайк - Нидерландия

Централният бранител на " Ливърпул " получи тежка травма на коляното по време на дербито на Мърсисайд с " Евертън " през октомври. След прикосновение с вратаря на " карамелите " Джордан Пикфорд, бранителят пропусна 45 мача на " алените ".
Снимка: Reuters
Ван Дайк се завърна към по-леките натоварвания, само че надалеч не е подготвен за европейското състезание. Затова самият той разгласи, че ще пропусне шампионата в опит да се възвърне изцяло за идващия сезон.

Ударът по " лалетата " е сериозен. Ван Дайк е капитан на отбора, има 38 мача и 4 маркирани гола. По непотвърдена информация селекционерът Франк де Бур го е направил част от щаба.

Златан Ибрахимович - Швеция

Головата машина на Швеция се отхвърли от националния тим след Евро 2016, само че през март изненадващо разгласи, че се завръща за отсроченото с година състезание.

39-годишният нападател сподели страхотна форма с екипа на " Милан " през сезона, само че получи травма в коляното в дербито против " Ювентус " през май.

Нападателят на " Реал Сосиедад " Александър Исак ще даде всичко от себе си, с цел да влезе в обувките на ветерана, и да изкара " Тре кронур " от груповата фаза.

Трент Алекзандър-Арнолд - Англия

През последните няколко месеца най-обсъжданата тематика около селекцията на Гарет Саутгейт бе дали Трент Алекзандър-Арнолд ще попадне в проектите за Евро 2020.
View this post on Instagram

В последна сметка той бе определен от Саутгейт, дружно с други трима десни крайни бранители, само че ориста бе решила друго. На контролата против Австрия футболистът на " Ливърпул " получи контузия в бедрото и отпадна от финалите.

С шест гола и 20 асистенции през последните два сезона, творчеството на Алекзандър-Арнолд можеше да се окаже значима за " Трите лъва ", само че Саутгейт ще би трябвало да се оправя без него, а за заместител бе извикан Бен Уайт от " Брайтън ".

Педро Нето - Португалия

Ако можем да разпознаваем някого от състава на " Уулвърхемптън " през този двуполюсен за отбора сезон, то това безспорно е Педро Нето. Португалецът означи пет гола и асистира за други шест преди да получи травма в коляното в мача против " Фулъм " през април. Травмата го извади от игра до края на акцията.

Въпреки че влизането му във финалния състав на Португалия за Евро 2020 не бе несъмнено заради съществуването на много класа в офанзивата на " мореплавателите ", то евентуално щяхме да го забележим на скамейката, въпреки и в сянката на Диого Жота и Жоао Феликс.

Доминик Собослай - Унгария

Собослай означи гола, който класира Унгария за Евро 2020. " Маджарите " са в " Групата на гибелта " дружно със международния първенец Франция, европейския отличник Португалия и Германия. Очакванията на специалистите са Унгария да не вземе нито точка в дуелите с тези противници, само че в случай че Собослай бе здрав, то сигурно възможностите за положително показване щяха да са по-големи.
View this post on Instagram

През зимата Собослай направи трансфер от " Ред Бул Залцбург " в " Република България Лайпциг ", само че поради травма в аддуктора към момента не е дебютирал.

20-годишният полузащитник означи 9 гола и направи 14 асистенции през последния си цялостен сезон в " Залцбург ". Има 12 мача за националния тим.

Аркадиуш Милик - Полша

Роберт Левандовски е огромната звезда на полския народен тим, само че през последните години Аркадиуш Милик потвърди, че е заслужен да започва до голмайстора на " Байерн " Мюнхен.
View this post on Instagram

Опцията с двамата в офанзива към този момент бе тествана и се очакваше да проработи и на шампионата на Стария континент. При идването си за лагера с националния тим обаче Милик почувства болежка в коляното и отпадна от сметките на Пауло Соуса.

Дони ван де Беек - Нидерландия

След единствено четири старта във Висшата лига през към този момент миналия сезон, следващият удар за един от най-големите гении на нидерландския футбол пристигна в дните преди началото на шампионата. Федерацията на страната разгласи, че 24-годишният полузащитник е получил травма и ще пропусне европейското.
Снимка: Twitter
Играчът на " Манчестър Юнайтед " не се радва на добър престой на " Олд Трафорд ". Неговият сезон мина на аварийна пейка и евентуално ще си търси нов клуб.

Николо Дзаниоло - Италия

На това момче по никакъв начин не му върви. През януари 2020 година той получи тежка травма в дясното коляно, която го извади от игра до юни. Заради пандемията пропусна единствено 14 мача.

След това, през септември в мача на Италия против Нидерландия, той получи идентична травма, само че този път на лявото коляно. Дзаниоло не записа нито една минута през сезон 2020/21 и е надалеч от завръщане в игра. Той е едвам на 21 години, само че контузиите могат да повлияят на развиването на кариерата му.

Марк-Андре тер Стеген - Германия

Стражът на " Барселона " претърпя интервенция на коляното и сигурно пропуща европейското състезание. Това обаче надали ще засегне упоритостите на Йоахим Льов, за който номер 1 под рамките на немската врата си остава Мануел Нойер.

*Със сигурност европейското състезание няма да бъде същото без Серхио Рамос. Капитанът на " Реал " Мадрид не попадна измежду избраниците на селекционера Луис Енрике.

Рамос е рекордьор по мачове за Испания със 180 срещи. Бранителят бе в националния отбор от 2005 година насам и е вкарал 23 гола.
Снимка: Reuters
35-годишният бранител бе част от испанския състав, когато " Ла Роха " завоюва международното през 2010 и два пъти европейското състезание - през 2008 и 2012 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР