С лужебното правителство се намира в момент да покаже какви

...
С лужебното правителство се намира в момент да покаже какви
Коментари Харесай

Ананиев: Срамно е шефът на НАП да е свързан с източване на ДДС

С лужебното държавно управление се намира в миг да покаже какви стандарти следва. Това сподели зам.-председателят на ГЕРБ и ръководител на предизборния щаб на партията Томислав Дончев по време на конференция в централата на партията.

„ Само преди няколко минути министър Василев с съображение сподели, че целта на страната би трябвало да бъде обезпечаване от повече доходи в бюджета. Нещо, което при всички случаи като политика ще среща и нашата поддръжка. Ние желаеме да бъдем потребни на служебното държавно управление, с цел да се обезпечи опцията да има повече доходи в бюджета. Включително посредством съответната, транспарантна, честна работа на Национална агенция за приходите “, сподели той.



Дончев разяснява, че подхванатите от служебното държавно управление ограничения са към този момент съществуващи и добави, че единствената вест съгласно него е, че безвъзмездната помощ се заменя от заеми. Той добави, че това не подхожда на рекомендацията на президента Радев какви би трябвало да бъдат ограниченията в поддръжка на обществото и бизнеса.



„ Аз знам, че когато управляваш, когато носиш отговорност за работата на зам.-министри, шефове на дирекции, шефове на организации, това са в случай че не десетки, от време на време стотици, в случай че не и хиляди хора, се случва някой от тях да стори нещо неправилно. Тогава е момента да покажеш какви стандарти следваш. Това е момента да покажеш в твоята работа от какво се водиш – от другарство, обвързаности или от правила. Мисля, че служебното държавно управление се намира в подобен миг “, съобщи той.

„ Питаме - шефът на Национална агенция за приходите Румен Спецов бил ли е познавач по източване на държавната хазна?”, съобщи Александър Иванов от ГЕРБ.

„ На 14-ти май тази година служебният министър господин Василев назначава господин Румен Спецов да управлява Национална агенция за приходите. Агенция, чието главно обвързване е да събира данъчните доходи и да открива естественото действие на страната посредством средства, събрани в бюджета. За господин Спецов от уеб страницата на Национална агенция за приходите става ясна малко и ясно неговата биография и професионална ангажираност в Национална агенция за приходите “, сподели той. Иванов добави, че от неговата биография изникват въпроси, които изискват отговор.

„ Когато е имал такива дялове то попълвал ли е декларация за съгласуемост по Закона за Националната организация по приходите, че няма участия в дялове или не е шеф в никакви търговски сдружения? Вярно ли е, че господин Спецов е бил притежател и шеф на „ Гранекс Трейдър” ЕОД, сдружение, реализиращо обороти от милиони посредством продажби без самото сдружение да има активи, без да има платени сметки за ток и хора на трудов контракт? Това наподобява ли на куха компания, която е формирана с единствената цел да вървят фиктивни обороти, с които да точи Данък добавена стойност от държавната хазна? Вярно ли е, че господин Спецов е получил персонално заповед за проверка на ръководеното от него сдружение? Вярно ли е, че преди да се освободи от собствеността си във компанията, господин Спецов е получил персонално ревизионния отчет от Национална агенция за приходите с констатация, че сдружението дължи над милион и 200 хиляди лв. на държавната хазна “, попита Иванов.

„ Господин Спецов, срамно е шефът на Национална агенция за приходите да е привързан с процеси по източване на Данък добавена стойност “. Това сподели на конференция някогашният министър на финансите Кирил Ананиев.

„ Асен Василев е задължен да знае по какъв начин да постъпи в този миг. Ако е не запомнил, ще го помоля да се си напомни, само че по този начин или другояче път за инспекция на шефа на Национална агенция за приходите Румен Спецов има. Към Национална агенция за приходите има осведомителна система „ Контрол “. В нея влизат всички хора, за които има съмнение, че източват Данък добавена стойност или други налози. Фирмата на Спецов съществува в тази осведомителна система още от момента, в който му е изпратена заповедта за данъчна проверка. Той персонално е получил тази заповед, по-късно персонално е получил и ревизионния отчет, върху който е трябвало той да направи своите съображения, визии, само че не употребявал този интервал, а самичък е предложил неговото удължение с един месец и е употребявал този интервал на удължение, с цел да сътвори условия и продаде своята компания на човек с престъпно закононарушение, който е съден няколко пъти “, добави Ананиев.

Той акцентира, че това е форма за източване на Данък добавена стойност, за което би трябвало да бъде даден логически отговор. Той разяснява думите от по-рано на служебния министър на финансите Асен Василев, че инспекцията на Спецов би трябвало да се извърши от прокуратурата.

„ Вие доста добре знаете, че с цел да може Прокуратурата да се занимава с такава инспекция, би трябвало да има открито закононарушение, с цел да може тя да проверява казусът, осведомителната система „ Контрол “ на Национална агенция за приходите може да направи тази инспекция единствено за 5 минути от хора, които имат право на достъп до тази система. Съвсем умерено министърът на финансите може да разпореди тази инспекция да се направи от някой от заместниците на господин Спецов или на шефа на Столичната дирекция на Национална агенция за приходите. Не е належащо да се чака месец или месец и половина, да се протака времето, с цел да изтече интервалът на служебното държавно управление и да не можем да стигнем до крайната истина “, добави Ананиев.

Той посъветва Румен Спецов и Асен Василев да употребяват осведомителната система „ Контрол “ към Национална агенция за приходите, като акцентира, че по този метод цялата истина ще се разбере до минути. Според Кирил Ананиев е казус да се провежда инспекция против настоящ шеф на Агенцията по приходите.

„ Това мощно демотивира личния състав, който работи в Национална агенция за приходите, което може да докара и до спад на плануваните в страната доходи “, сигнализира някогашният финансов министър.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ-->.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
26 коментара Катаджия стопира чисто ново порше и споделя на лидера: - Направихте нарушаване. Трябва да платите санкцията. - Нямам пари. Заплатата ми е 200 лв.. -… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниСъс заповеди на министър-председателя Стефан Янев са назначени нови четирима заместник-областни шефове, вижте кои са теОбразувано е дисциплинарно произвеждане във връзка данни за сбъднат от него нерегламентиран контактАритмиите могат да бъдат фамилно обременени или да са разследване от друго заболяванеСпоред типа на растението, изгодите от флоралните води се разграничават. Вижте повечеПървоначалната инспекция на случая е посочила, че дамата е работила без трудов договорНередности са открити и при ремонта на сектор от Автомагистрала „ Марица “, в региона на Свиленград, оповестяват от Агенция „ Пътна инфраструктура “Защо от ден на ден българи сменят специалността и стават фермери – тази неделя след централната емисия вести на NOVA " Близнакът на Земята " в действителност е радикално друг от неяОмбудсманът обръща внимание и на съображенията на Съда на Европейския съюзБлизки търсят възрастен човек от село ДърманциВ Монголия за " кървавия барон " се написа доста. Кой е тойКакво разяснява някогашният министър на защитата Бойко НоевКакво разяснява още ръководителят на Сметната палата Цветан ЦветковЗад него се крият най-различни обстоятелства. Вижте:Министерството ще ревизира сигнали и в други болнициМинистърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров назначи нов състав на съвета до провеждането на конкурсОт мрежата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР