С лозунги Къде са парите от винетките?, “Не на лунния

...
С лозунги Къде са парите от винетките?, “Не на лунния
Коментари Харесай

Протестиращи на Рогошко шосе: Искаме спешен ремонт, иначе блокираме пътища

С лозунги " Къде са парите от винетките? ", “Не на лунния пейзаж! ", “Парите ни потъват в дупка ", с български флагове и под звуците на възрожденски песни, на " Рогошко шосе " през днешния ден се събраха жители на митинг, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Недоволството се дължи на обстоятелството, че от години пътят не е ремонтиран и няма ясна визия по кое време ще бъде осъществено това. Има сектор, по който изобщо няма път и на процедура компаниите не могат да стигат до базите си. Пукат гуми, заплащат поправки. До в този момент има единствено празни обещани.

На митинга е бил поканен и кмета, както и неговият зам.-кмет, само че те не се появиха. Протестиращите желаеха да получат обещания за датата, на която най-накрая ще стартира ремонтът.

На митинга пристигна регионалният шеф, който пое уговорката да провежда среща на протестиращите с Министерството на районното развиване и премиера. Той сподели, че не е почтено локалните компании да заплащат данъци такси, а да нямат път до базите си.

Протестиращите споделиха, че идващият им митинг ще бъде пред общината след седмица, а в случай че отново не бъдат чути ще блокират пътища, до момента в който не стартира незабавен ремонт на този път.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР