С литургии и курбани ще бъде отбелязана Голяма Богородица в

...
С литургии и курбани ще бъде отбелязана Голяма Богородица в
Коментари Харесай

Литургии и курбани за Голяма Богородица в три села до Пловдив

С литургии и курбани ще бъде маркирана Голяма Богородица в три села от Родопската яка над Пловдив

Стотици вярващи ще се съберат край манастира „ Св. Богородица “ над Бойково. По традиция всяка година там се прави курбан за здраве. Празникът ще продължи на площада в селото от 17 часа, когато оркестър “и самоинициативен танцов колектив ще веселят присъстващите.

На Голяма Богородица посетители посрещат и в село Ситово. Празникът ще стартира от 11.00 часа с водосвет и отслужване на литургия до параклис „ Успение на Св. Богородица “ над селото. За здраве и благоденствие ще бъде осветлен и раздаден курбан.

Празничният ден в Ситово ще продължи с музика и танци. В центъра на селото ще бъде подредена и неповторима галерия, показваща традициите и хубостта на забраждането и съхранените до през днешния ден достоверни аксесоари от другите етнографски райони.

С литургия и курбан за здраве празникът Голяма Богородица ще бъде маркиран и в село Оризари. Богомолците ще се съберат в православния храм " Св. Георги ", а от 12:00 часа гозбата бе раздадена на присъстващите миряни.

Успение Богородично е един от 12-те огромни християнски празници. Той се празнува и от православни, и от католици. Според Светото писание, това е денят, в който Божията майка напуща земния живот и отива при сина си.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР