С лекция на президента Росен Плевнелиев (2012-2017) продължи втория ден

...
С лекция на президента Росен Плевнелиев (2012-2017) продължи втория ден
Коментари Харесай

Президентът Росен Плевнелиев с лекция на втория ден от Младежкия икономически форум в УНСС

С лекция на президента Росен Плевнелиев (2012-2017) продължи втория ден от Деветнадесетото издание на четиридневния Младежки стопански конгрес (МИФ) 2022, проведен от Студентския съвет на УНСС. Тя беше на тематика „ Бъдещето на водачеството - мощни или мъдри водачи ".

„ Поздравявам нашия Студентски съвет за напъните, които поставя за организирането на този конгрес с толкоз забавни събеседници ", означи ректорът на УНСС проф. доктор Димитър Димитров. И описа за първите си срещи с президента Плевнелиев още по времето, когато е бил министър на Регионалното развиване и е трябвало да откри работещо решение за завършването на автомагистрала „ Тракия ".

Доц. доктор инж. Лиляна Вълчева, ръководител на Съвета на настоятелите в УНСС и ръководител на Синдикалната организация ВОН-КНСБ при УНСС също изрече своите поздравления към уредниците. „ Г-н Плевнелиев беше първият министър на районното развиване, който призна инфраструктурните планове за сградния фонд на висшите учебни заведения като значима и неотменна част от европейските планове, които се предоставиха на дванадесет ВУЗ-а, измежду които беше и УНСС ", показа доцент Вълчева.

Президентът Росен Плевнелиев акцентира, че самият той може да почерпи сила и мъдрост от студентите. „ Мъдростта е по-важна от силата. Правилният метод да съумеете е доста по-голям от еднократното отиграване на обстановката ", сподели той при започване на лекцията си. Държавният глава изясни на студентите, че цялостен живот мисли върху това кой е верният метод да успееш. „ Трябва да бъдете отворени към ориста. Когато тя ви подава ръка, да я поемете, тъй че да стане смяната ", показа той. И добави, че все пак, че е работил в чужбина, постоянно е желал да се върне в България, тъй като тя му е дала всичко- обич, деца и опцията да бъде един от огромните мениджъри в страната, да бъде публично деен като министър на районното развиване и президент. „ Ако продължаваме с метода на мощни водачи, които се заиграват с обществото, без да дават цялостни решения, можем да се окажем сами и изолирани, на лична скорост някъде в периферията и на геополитиката, и на Европа. Това е смъртно рисково за нашата народна власт ", сподели Росен Плевнелиев, който сега е основен договарящ в екипа по сформиране на държавно управление в България.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР