С лекции на проф. Иванка Гергова, чл.кор. на БАН, посветени

...
С лекции на проф. Иванка Гергова, чл.кор. на БАН, посветени
Коментари Харесай

ГХГ с проект за допълнителна квалификация

С лекции на проф. Иванка Гергова, чл.кор. на Българска академия на науките, отдадени на историята и естетиката на българското православно изкуство, стартира реализацията на плана „ Повишаване на квалификацията на екипа на Градска художествена галерия-Пловдив “.

В рамките на извоювания план се плануват общо 10 лекции на петима изтъкнати експерти в разнообразни посоки на изобразителното изкуство, както и на нормативната уредба и положителните практики в културната и музейната сфера.

Предстоят лекции на проф. Чавдар Попов за родното ни изкуство след Освобождението до 1989 година и на проф. Свилен Стефанов за актуалното изкуство. Д-р Тодор Петев ще надгради опциите на екипа с знание за най-актуалните трендове при работа с разнообразни типове аудитория.

Бившият заместник-министър на културата и някогашен заместник-кмет на Пловдив Амелия Гешева пък ще показа пред уредниците и екскурзоводите новостите в нормативната уредба в региона на протекция на културата, както и характерни проблеми в тази област.

Подобен план се реализира за първи път. Той се финансира от Национален фонд „ Култура “ по Програмата за възобновяване и развиване на държавни, районни и общински културни институти.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР