С лек ръст е цената на петрола в днешната търговия

...
С лек ръст е цената на петрола в днешната търговия
Коментари Харесай

Петролът поскъпва леко днес, но котировките вървят към второ седмично понижение

С лек растеж е цената на петрола в днешната търговия в Азия, само че суровината е напът да регистрира втора поредна седмица с намалена стойност, съобщи Ройтерс. Това се случва на фона на намалели опасения на вложителите за ограничение на доставките от Близкия изток, както и поради вероятностите за потреблението на суровината в Китай, които остават неразбираеми, след оповестен нов отчет за икономическата интензивност.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се повишиха с 29 цента или 0,3 на 100 до 87,14 $ за барел.

Котировките на американския лек недопечен нефт нарастнаха с 36 цента или 0,4 на 100 до 82,82 $ за барел.

Производствената активност в Китай ненадейно се сви през октомври, отбелязва Ройтерс. Официалният показател на мениджърите по покупките (PMI) падна до 49,5 през октомври от 50,2, падайки назад под равнището от 50 пункта, разграничаващо свиването от разширението, демонстрират данни от националната статистика на страната.

В петък изследване на частния бранш сподели, че активността в региона на услугите в Китай се е разширила с малко по-бързи темпове през октомври, само че продажбите са нарастнали с най-слабия ритъм от 10 месеца, а заетостта е в застой, защото бизнес доверието е намаляло.

И двата договора нарастнаха повече от 2 $ за барел през вчерашния ден, само че все пак сортът Брент е напът да регистрира седмични загуби от към 4 на 100, до момента в който американският лек недопечен нефт върви надолу с 3 на 100 по отношение на равнището си от края на предходната седмица.

Най-големият експортьор на нефт Саудитска Арабия се чака да удостовери още веднъж удължаването на своето непринудено понижаване на добива на нефт от 1 милион барела дневно най-малко до декември, въз основа на упованията на анализаторите, добавя Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР