С лед като вече обвързва бъдещето си с електромобилите, а

...
С лед като вече обвързва бъдещето си с електромобилите, а
Коментари Харесай

Volvo: производството на е-кола е 70% по-мръсно от това на конвенционален автомобил

С лед като към този момент обвързва бъдещето си с електрическите автомобили, а преди дни Volvo подписа Декларацията от Глазгоу за коли и ванове с нулеви излъчвания, изследване на Volvo Motors стана причина за извънредно разгорещена полемика, която се води от много време. Компанията е стигнала до извода, че на електрическия C40 Recharge генерира 70% повече излъчвания от производството на стандартния модел XC40. След това Volvo прецизира, че, когато се вземе поради целия витален цикъл на колите, общият въглероден отпечатък на електрическия автомобил е по-нисък от този на аналога му с ДВГ.

Проучването на Volvo е концентрирано върху стандартния, плъг-ин хибридния и електрическия XC40. То е взело поради въглеродния отпечатък на всеки модел в продължение на целия му витален цикъл, като са включени добивът на суровите материали, индустриалните процеси, зареждане с гориво/електричество и шофиране в продължение на 200 000 км, след които се приема, че колата се изважда от приложимост.

Volvo споделя, че моментът на равнене зависи от метода на рандеман на електрическата енергия. Проучването загатва три разнообразни сюжета, основани на междинния международен рандеман на електричество, плануваният от EC28 баланс сред възобновими и изкопаеми източници, и най-чистият сюжети – единствено от възобновими източници.

Когато се вземе поради първият сюжети, Volvo C40 Recharge ще би трябвало да измине 109 918 км, с цел да се изравни по отделени излъчвания СО2 с стандартния XC40, което е над половината от виталния цикъл на модела. Но по-късно, в оставащите към 90 000 км електрическият модел ще отдели 15% по-малко общи излъчвания от стандартния модел.

При втория сюжети за рандеман на електричество излиза наяве, че електрическият и стандартния модел ще реализиран тъждество по отделени нездравословни излъчвания, когато електрическият модел измине 77 248 км. При този сюжети Volvo C40 Recharge ще отдели 30% по-малко нездравословни излъчвания за целия си витален цикъл.

В третия сюжет (добив единствено от възобновими източници) въглеродният отпечатък на електрическия модел е на половина на този на модела с ДВГ, като тъждество ще се реализира още при изминаване на 48 280 км.

Проучването на Volvo, което се препокрива с доста други сходни изследвания, стига до заключението, че електрическите модели са доста по-екологично чисти в течение на виталния цикъл. Но производството на електрически автомобил е доста по-мръсно от това на стандартния му другар, като най-мръсно е производството на самата батерия.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от и.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР