С лъвче-талисман и националния трибагреник за успех заминаха българските участници

...
С лъвче-талисман и националния трибагреник за успех заминаха българските участници
Коментари Харесай

България изпрати своите спортни таланти за Игрите в Аржентина

С лъвче-талисман и националния трикольор за триумф отпътуваха българските участници в третите юношески Олимпийски игри, които стартират тази събота в Буенос Айрес. Стотици изпращачи се събраха на аерогара София с цел да пожелаят " На добър път " на спортните очаквания, които ще ни показват на стартовете в Аржентина.

Облечени в стилните си екипи, състезатели и треньори събраха погледите на близките и не можеха да се отърват от искащи подписи и фотоси. Бъдещите спортни звезди на България бяха изпратени от олимпийските първенци Мария Гроздева, Армен Назарян, Петър Лесов, Иван Иванов и други звезди. За Буенос Айрес през Франкфурт отпътуваха всички от българската делегация, като се изключи тенисиста Адриан Андреев, който ще се причисли към нашите напряко в аржентинската столица.

Всички спортисти ще влязат в олимпийското село на 2 октомври, 4 дни преди формалното разкриване, което е планувано за събота, 6 октомври от 20 ч. локално време, което значи 02 часа през нощта против неделя българско време. На проведената от БОК семпла гала по изпращането с топли думи към присъстващите се обърна генералният секретар на БОК Белчо Горанов:

" Вие сте бъдещето на нашия спорт. Поздравявам ви с прекосяването на извънредно оспорваните квалификации и ви искам триумф и шанс. Надявам се България още веднъж да има своите мотиви за наслада и горделивост, както бе в първите две издания на младежките олимпиади в Сингапур 2010 и в Нанджин 2014. Важно е, че страната ни още веднъж е измежду участниците в този нов и извънредно сполучлив план на МОК. Пожелавам ви да визиите България по най-хубавия метод, да сте спокойни, съсредоточени и да дадете максимума от себе си, с цел да ви посрещнем по този начин радостни, както ви изпращаме, " приключи Горанов.

 Снимка 381374
Източник:

Ето и българския актив от досегашните две юношески Олимпийски игри:

На дебютната олимпиада в Сингапур през 2010 година спечелихме два златни и един бронзов медала. Шампионите бяха във повдигането на тежести, където Боянка Костова (кат. 53 кг) и Георги Шиков (кат. 85 кг) сграбчиха златото, а Георги Цонов се подреди трети в тройния скок. Тогава участвахме с 21 млади очаквания, които ни показаха в 12 спорта, а 3600 млади спортисти на възраст сред 14 и 18 години от 205 страни се състезаваха под мотото " Да проправим пътя ". Четири години по-късно България записа извънреден триумф на ІІ юношески олимпийски игри в Нанджин. Шампиони в китайския град станаха боксьорът Благой Найденов (в кат. 81 кг), състезателката по спортна пукотевица Лидия Ненчева (10 м въздушен револвер за смесени тимове в тандем с Владимир Свечников от Узбекистан) и щангистът Божидар Андреев (кат. 69 кг). Сребърни медали завоюваха джудистката Бетина Темелкова (кат. 52 кг), борецът Кирил Милов (кат. 85 кг), боксьорът Душко Благовестов (кат. 56 кг) и ансамбълът в художествената гимнастика. В Нанджин България бе показана от 27 състезатели в 14 спорта, а мотото на игрите бе " Съвършенство, другарство, почит " Сега, на третата младежка олимпиада в Буенос Айрес, България ще бъде показана от 24 състезатели в 14 спорта.

Игрите се откриват тази събота и ще продължат до 18 октомври. Пълния лист на делегацията, визитки, фотоси и обстоен график с дните и часовете на българското присъединяване ще намерите на www.bgolympic.org, в специфичната секция за нашия отбор в Буенос Айрес. Можете да следите и фейсбук страницата - Bulgarian Youth Olympic Team.

 Горяна Стоева с очаквания за злато от Младежките олимпийски игри
Горяна Стоева с очаквания за злато от Младежките олимпийски игри

" Тя се намира в добра форма ", похвали я треньорът Петър Лесов
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР