С кворум от 162 народни представители бе открита петата сесия

...
С кворум от 162 народни представители бе открита петата сесия
Коментари Харесай

Започна новата сесия на Народното събрание

С кворум от 162 народни представители бе открита петата сесия на 44-тия парламент. Парламентарният звънец за новата сесия удари ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева. Съгласно Правилника за организацията и активността на Народното събрание сесията бе открита с химна на Република България и този на Европейския съюз. По традиция парламентарно показаните сили ще излязат с заявления, с цел да показват посланията и целите си през новия политически сезон.

Нека при започване на новия политически сезон да си напомним апела на Петко Славейков - да се покажем като народ, постоянно свързан, сподели Караянчева при започване на днешното изключително.

„ Нека при започване на новия политически сезон си пожелаем градивна работа и единодушие по значимите за страната ни въпроси. Само след няколко дни за следващ път ще отбележим една от най-значимите дати в нашата история – Съединението на Източна Румелия с Княжество България. Не би трябвало да забравяме, че този акт на обединяване съумява, тъй като е общобългарско дело и в неговата отбрана всички са единни ", сподели още Караянчева.

Тя уточни, че Съединението е измежду събитията в нашата история, когато сред политическите сили няма различия и всички го поддържат, тъй като осъзнават смисъла му за бъдещата българска страна. „ Това е образец както за държавническо мислене и държание на политиците, по този начин и за единодушие на нацията. Нека през днешния ден си напомним апела на Петко Славейков – да се покажем като народ, постоянно свързан и да търсим единодушие в името на България. Гражданите чакат от нас виновни, бързи и точни решения за проблемите на обществото. Длъжни сме да приемем качествено, стабилно и съвременно законодателство. Дебатите и конфликтът на отзиви са нужни и би трябвало да участват в пленарна зала, когато отстояваме своите политики за това кое решение е потребно и работещо. Надявам се през новия сезон както опозицията, по този начин и ръководещите да бъдем диалогични и продуктивни ", съобщи Караянчева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР