С курсове по фотография започнаха творчески работилници за пенсионери в

...
С курсове по фотография започнаха творчески работилници за пенсионери в
Коментари Харесай

Творчески работилници за пенсионери

С курсове по снимка започнаха креативен работилници за пенсионери в Пловдив.

В три клуба в регион „ Централен “, „ Тракия “ и „ Източен “ фотографът Васил Бункин започва образования за основаване на портретни и пейзажни фотоси.

„ Вече повече одобрявам фотосите, които върша. Забелязах някои неточности, които съм допускала, само че към този момент се стремя да запечатам по-добре красивите и щастливи моменти “, разяснява баба Марийка от Централен клуб на пенсионера. „ Всяка сказка, в която участваме, носи нещо ново в живота ни, без значение от тематиката. Много се веселя, че се провеждат такива събития и се надявам да не ги изпускаме “, показа Роси от пенсионерския клуб в „ Тракия “. „ Участвайки в този курс, ние се забавлявахме доста и държим да ви забележим в идващите занимания. Вярваме, че всичко, което научаваме, ще ни бъде потребно и ще остане вечно “, сподели Елена от клуб „ Каменица “ в регион „ Източен “.

Известният художник Аспарух Сърбов стартира да преподава изобразително изкуство на членове на Централен клуб на пенсионера и клуб „ Тракия “, които рисуваха с акварел неповторими пейзажи. Ученикът на Коста Форев и Георги Ковачев сподели пред курсистите характерни техники в живописта и пластиката. Сред художниците, които осъществят детските си стремежи за откриване на креативен умения бе и 95-годишната баба Малинка. Тя не пропуща нито едно занятие, а след него си потегля въодушевена и още по-мотивирана да се учи. „ Очакваме с неспокойствие идващите срещи. Всичко което научихме е доста потребно и се надяваме да има повече сходни събития. Не бихме пропуснали нито едно “, споделя Людмила, която с възторг се включи в арт работилниците.

Заниманията на пенсионери не престават с образования и в клубове в останалите пловдивски региони, както и в Регионалната организация на слепите – Пловдив. Курсистите ще получат умения и в региона на танците, музиката, литературата, приложното изкуство, както и в областта на дигитализацията. Всички те ще се вземат участие във фестивала „ 60+ “, който ще се организира на парк „ Лаута “ и ще е отдаден на Международния ден на възрастните хора – 1 октомври. Инициативите 60+ се осъществят от Национално съдружие за единение и партньорство, с финансовата поддръжка на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2023 година.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР