С крехко агнешко нагостиха посланикът на САЩ Н. Пр. Херо

...
С крехко агнешко нагостиха посланикът на САЩ Н. Пр. Херо
Коментари Харесай

С родопски специалитет посрещнаха посланик Херо Мустафа във ...

С нежно агнешко нагостиха посланикът на Съединени американски щати Н. Пр. Херо Мустафа, която в събота се наслаждения на храната и забележителностите на Велинград. Първият посланик на Съединени американски щати посети СПА столицата на Балканите.

Тя дойде в града с ретро теснолинейка, дружно с дипломатическия си корпус, точно на 100-годишнината от стартирането на влакчето, свързващо градовете Септември и Добринище. Дипломатите съумяха да прегледат забележителностите, след което отседнаха в най-известната таверна във Велинград – „ Омар “. Там ги посрещна притежателя на заведението Златко Златанов, който ги нагости с локални специалитети. Гостите пробваха две салати – едната с домати от оранжерията на заведението и прясно овче сирене, а другата – обичайната велинградска салата с фасул „ Софенка “. За главно дипломатите похапнаха ядене с високопланинско агне от Белмекен, изпечено по гергьовски във фурна на дърва, както и домашно пиле на чеверме. Дипломатите приключиха гостуването си с десерт – крем карамел с домашно подготвен сладолед и френска нуга.

В неделя пък посланикът на Съединени американски щати Херо Мустафа посети Боянската черква, излиза наяве от пост на дипломатическата задача у нас. „ Гигантските секвои, импортирани от Съединени американски щати и засадени през 1907 година, припомнят за трайните взаимоотношения и мощ на нашите културни връзки. #КултурниКонтакти “, пишат още от посолството.

Междувременно представители на едни от най-популярните медии с туристическа устременост в Германия бяха на посещаване в България от 31 май до 05 юни по покана на Министерството на туризма. Журналистите посетиха страната ни по отношение на интегрираната информационна акция под надпис „ България като дестинация за културен туризъм, смесен с еко, винен и гурме туризъм, СПА и уелнес “. Това гласи обява на туристическото ведомство в обществените мрежи.

*Източник и фотография - " Монитор "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР