С красотата и уханието си розата е в състояние да

...
С красотата и уханието си розата е в състояние да
Коментари Харесай

С този разтвор розите в градината дълго ще ви радват

С хубостта и уханието си розата е в положение да преобрази всяка градина. Но макар безспорните си преимущества, розовите шубраци се нуждаят от непрекъсната грижа.

Можете да се справите с най-често срещаните заболявания и вредители по розите, като употребявате сода за самун и сапун. Тези две съставки възстановяват киселинността в почвата, с помощта на което розите цъфтят дълго време.

Брашнеста мана

Брашнестата мана е едно от най-често срещаните гъбични болести. Засяга съвсем всички растения, даже плевелите. Розите също не са изключение.
 Защо да садим чесъна покрай розите Защо да садим чесъна покрай розите
Ако попитате един умел градинар къде да засадите чесъна, той незабавно ще ви уточни мястото към розите. Сигурно се чудите за какво тези...

Брашнестата мана е способна изцяло да унищожи тези прелестни цветя. Листата, наранени от нея, се покриват с бял налеп. След известно време те стартират да изсъхват, да се начупват и по-късно окапват.

За да приготвите лекарството са ви нужни следните артикули:
1 литър вода 1 супена лъжица сода за самун 100 мл течен сапун
Разтворът би трябвало да бъде еднороден. Той е елементарен за потребление - належащо е да напръскате розовите шубраци с него. Използвайте бутилка с разпръсквач. Процедурата се прави рано заран един път седмично.

Листни въшки

Листните въшки заразяват розите не по-рядко от брашнестата мана. 
 ИЗУМИТЕЛНО: Как да отглеждате най-красивите рози върху КАРТОФ ИЗУМИТЕЛНО: Как да отглеждате най-красивите рози върху КАРТОФ
Розата е едно от най-красивите растения. Освен, че ни подарява с уханието си, тя разпръсква чудо и в всекидневието ни. Неописуемо е ч...

Лекарството със сода за самун освен оказва помощ за сполучливо справяне с листни въшки, само че се употребява и за предварителна защита.

Шест огромни супени лъжици сода се разтварят в два литра вода и по-късно храстите се напръскват с този разтвор. Това би трябвало да се прави заран няколко пъти седмично. Можете също да добавите 100 ml сапун към разтвора.

За изобилен разцвет

За да приготвите разтвор за ускорение на цъфтежа на розите са ви нужни следните артикули:
вода - пет литра сода - една супена лъжица амоняк - 3 ml магнезий на прахуляк - 1 чаена лъжичка малко течен сапун (необходим е, с цел да може продуктът да полепне по листата и стъблата)
Всички съставни елементи се смесват. Разтворът се пръсква върху храстите рано сутринта. Процедурата се повтаря 2 пъти седмично. Това лекуване подтиква растежа на нови издънки и цъфтежа на розите.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР