С красива изложба СУ Иван Вазов Бургас ще отбележи 50-годишната

...
С красива изложба СУ Иван Вазов Бургас ще отбележи 50-годишната
Коментари Харесай

Първата в страната детска школа по керамика към ОУ Иван Вазов – Бургас отбелязва своята 50-годишнина с Великденска изложба на 19 април

С красива галерия СУ " Иван Вазов " Бургас ще означи 50-годишната история на своята школа по керамика и светлите Великденски празници. В експозицията ще бъдат показани творби на 60 ученици на школата. Всички те са на възраст от 6 до 8 години.

Изложбата ще бъде публично открита от шефа на школото, господин Виктор Григоров, на 19 април /вторник/ от 17.00 часа, в зала " Георги Баев ", КЦ " Морско казино ".

Детската школа по керамика и пластика няма предходник в страната. Тя е основана в ЕСПУ “Иван Вазов “ – гр. Бургас през месец октомври на далечната 1971 година. Неин учредител е учителят Кольо Арабаджиев. Тя съществува към този момент пет десетилетия през които е намерила правилен път към детските сърца.

Днес неин началник е синът на Кольо Арабаджиев – Иван Арабаджиев. Школата продължава да се радва на извънреден интерес от най-малките деца и възпитаници на СУ " Иван Вазов “, да развива техните умения и да предизвика детското въображение. Тя оказва благотворно въздействие и при децата със специфични просветителни потребности, развивайки фината моторика, пространствените показа и усещанията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР