С концерт-спектакъл Обичаите на България“ в Драматичен театър Стефан Киров“

...
С концерт-спектакъл Обичаите на България“ в Драматичен театър Стефан Киров“
Коментари Харесай

Откриват Майските дни на културата „Сливенски огньове“ 

С концерт-спектакъл „ Обичаите на България “ в Драматичен спектакъл „ Стефан Киров “ на Национален фолклорен отбор „ Българе “ и публична гала по запалване на огъня на площад „ Хаджи Димитър “ ще бъде обещано началото на тазгодишните Майски дни на културата „ Сливенски огньове “. Програмата и тази година дава обещание разнообразна и цветна палитра за всички възрасти, усети и ползи.

На 8 май ще бъде даден старт на XXVI Национален фестивал на детската книга, който ще продължи до 10 май.

На 10 май ще отбележим 184 години от рождението на Хаджи Димитър. В 10 часа ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. В 17 часа публично ще бъде открита реставрираната Къща-музей на сливенския воевода.

На 14 май в зала „ Сливен “ ще бъдат връчени премиите на лауреатите наX Национален конкурс за лирика „ Дамян Дамянов “ – с присъединяване на театрална трупа„ Опит за хвърчене “ и рок-група „ Монолог “ при Профилирана филантропична гимназия„ Дамян Дамянов “.

В навечерието на 24 май Община Сливен ще връчи обичайна премия „ Аргира Жечкова “, която се присъжда на жена - преподавател и държавник с принос за издигане престижа на учителската специалност и потвърдени високи професионални умения като учител и педагог на младото потомство.

С голям брой прояви Община Сливен ще означи Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност – 24 май.

Ден по-късно стартира XXV Международен детски фолклорен танцов фестивал „ Приятелство без граници “. Дефилето на участниците ще стартира от Градската градина в 17.15 часа, ще премине по бул. „ Цар Освободител “ и ще стигне до площад „ Хаджи Димитър “. Там ще се организира формалната гала по откриването на фестивала и концерта на всички участници. Фестивалът ще завърши с церемония концерт на 27 май в Драматичен спектакъл „ Стефан Киров “.

„ София филм фест в Сливен‘2024 “ ще се организира от 28 до 30 май.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР