С концерт и празнична програма ще бъде открит стадион Христо

...
С концерт и празнична програма ще бъде открит стадион Христо
Коментари Харесай

Откриват Колежа с концерт и празнична програма, работи се за взимане на категория 4 на УЕФА

С концерт и празнична стратегия ще бъде открит стадион " Христо Ботев " на 29 април. Ботев ще се завърне на Колежа в дербито против Левски в дуел от елита, а преди този момент ще има концерт зад Южната естрада от 15:30ч. с присъединяване на Д2, Стефан Вълдобрев и нормалните обвинени, Ансамбъл Тракия, а водещ на събитието ще бъде Део. В 17:15ч. ще бъдат отворени вратите на стадиона, а в 18:30ч. стартира церемонията по формалното разкриване.

Това стана ясно на брифинг, на който участваха кметът на Пловдив Здравко Димитров, строителят на стадиона Илиян Филипов, прокуристът на Ботев Асен Караславов, притежателят на охранителна компания " Трафик СОТ ", която дава отговор за сигурността на стадиона Александър Апостолов, зам-кметът по строителството Пламен Райчев и шефът на пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов. 

От клуба оповестиха, че напълно скоро ще пуснат информация в формалния уебсайт за продажбата на билетите за дуела. 

Вече се работи и за взимане на четвърта категория на УЕФА, като е допустимо тя да бъде получена още преди стадионът да бъде изцяло затрупан с козирка.  Кметът Здравко Димитров съобщи, че това е дълго чакан ден за Пловдив, като благодари и на водача на ГЕРБ Бойко Борисов за обезпечаването на средствата за стадиона.

" Условията, в които работихме даже бяха враждебни. Въпреки всичко ние се справихме. Подобен стадион не е строен в България от може би над 40 години. Нека да има повече триумфи оттук-нататък и да има невероятните мигове. Пловдив е най-спортният град и заслужава подобен стадион. Пожелаваме триумф на клуба и на националния тим, тъй като те ще играят и тук. Ще го приключим, както сме поели задължения. Срокът беше доста къс. Имаше и доста катаклизми в света, имаше и вътрешни проблеми. Всички сме обединени да вървим напред. Ще дава Златната книга на Ботев на Музея на стадиона, когато е подготвен. Искаме да покажем, че пловдивчани можем доста повече ", съобщи кметът Здравко Димитров.  

Прокуристът на Ботев Пловдив Асен Караславов съобщи:

" Искам да кажа голяма признателност от името на клуба и притежателя Антон Зингаревич към кмета Здравко Димитров и Илиян Филипов направиха допустимо клубът да се завърне в неговия дом след съвсем 10 години. В 14:00ч. идва комисията по лицензиране на стадиона от БФС, само че няма да имаме проблеми за приемане на лиценза, откакто през вчерашния ден получихме Акт 16. В магазина на центъра и билетната каса на стадиона ще бъдат пуснати билетите. Може би ще се продават билети и в билетните каси пред Общината и на Античния спектакъл. Цялата информация за билетите ще бъдат оповестена скоро в формалния уебсайт. Клубът има идея по какъв начин ще се ръководи стадиона. Знаем, че няма да е елементарно, само че ще успеем да го менажираме на едно огромно европейско равнище. В най-близко време ще бъде разгласен човек, който ще ръководи стадиона. Имаме няколко разновидността ", сподели Караславов.  

Сбоственикът на компанията реализатор ПИМк Илиян Филипов сподели, че това е бил един от най-тежките му планове, заяви.

" Оставих цялото си сърце, с цел да приключим стадиона в точния момент. Ще премахнем всички седящи места в гостуващия бранш за мача с Левски, с цел да не развалим празника. Цялата пловдивска общност може да е спокойна. Поръчваме металните структури, покривната констуркиця и фасадата. Стадионът ще бъде приключен изцяло до края на годината. Когато всичко свършва добре е добре за всички. Работим с клуба и Общината за Четвърта категория на УЕФА за стадиона. Надяваме се даже преди да бъде затрупан изцяло да имаме категорията. Целта на всички е оптимално бързо да вземем категория 4 на УЕФА ", съобщи Филипов.  

Управителят на компанията " Трафик СОТ ", която дава отговор за орханата и сигурността на Колежа, прикани хората да дойдат по-дойдат по рано на стадиона. 

" Очакваме 18 000 фенове и молим почитателите да дойдат по-рано, с цел да не се получи скупчване пред входовете. Всички входове на стадиона отварят в 17:15ч. ", сподели Александър Апостолов.  

" От мое име желая да изразя нашата признателност и да поздравя всички, които имат присъединяване в изработката на това съвременно оборудване. Това, което бих помолил всички почитатели да заемат местата си по-рано. От дълги години Пловдив не помни подобен мач, на който ще има толкоз доста хора. От 17:15ч. стартира стратегия вътре в региона на стадиона. Призовавам феновете да дойдат без коли до стадиона, тъй като има лимитирана опция за паркиране. Гостуващите почитатели ще бъдат към 1800 и би трябвало да осигурим условия на паркиране и на техните коли ", съобщи шефът на полицията Васил Костадинов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР