С колоритен концерт завърши поредицата от събития, посветени на Международния

...
С колоритен концерт завърши поредицата от събития, посветени на Международния
Коментари Харесай

С богата програма отбелязаха Деня на ромите в Монтана

С живописен концерт приключи поредицата от събития, отдадени на Международния ден на ромите - 8 април в Монтана. Голямата зала на Драматичния спектакъл „ Драгомир Асенов” едвам побра публиката, показала интерес към изявата, станала към този момент обичайната. В приветственото си слово кметът Златко Живков посочи резултатите, реализирани от работата по Програма ЗОВ (Здраве и обучение за всички). Градоначалникът обаче акцентира, че грижите за възстановяване живота на ромската общественост не са единствено планови начинания, а неразделна и непрекъсната част от политиката на община Монтана през последните две десетилетия.
Песни, танци и театрални етюди показаха деца, готови в извънкласните действия по плана „ Комплексен метод за ромско включване на община Монтана”. Младите гении са от Начално учебно заведение „ Георги Бенковски” – кв. „ Кошарник”, Основно учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий” – с. Габровница, І Основно учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий” и Народно читалище „ Звезда 2007” – Монтана. Публиката изпрати с аплодисменти въодушевените танцьори, които се образоваха под управлението на Бисер Андреев в кв. „ Кошарник” и Янко Янков в кв. „ Огоста”. Звездите в програмата, които се откроиха с художественото равнище на своите осъществявания, бяха Силвана Тихомирова, Стефка Андреева и Асен Борисов. Асен, който е ученик на елитната Природо-математическа гимназия в Монтана, изненада публиката с новото си амплоа. Талантливият китарист се появи с тромпет, което не е инцидентно. Напоследък той се изявява с паметния духов оркестър „ VIVO Montana”.
Преди началото на концерта във фоайето на Драматичния спектакъл беше открита галерия с детски рисунки и фотоси на възпитаници, посещавали кръжоците по изобразително изкуство и фотоклубовете по плана в кварталите „ Огоста” и „ Кошарник”.
Програмата за отбелязването на 8 април включваше още спортни събития – шампионати по шах, тенис на маса и състезателен бридж, футболни мачове, и съревнование сред ромските дами за най-вкусна баница.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР