С колко ще нараснат сметките за парно през декември и

...
С колко ще нараснат сметките за парно през декември и
Коментари Харесай

Колко повече ще платим за парно през декември

С какъв брой ще набъбнат сметките за парно през декември и по какъв начин може да спестим разхищението на топлинна сила - репортерът ни Паулина Найденова потърси отговорите от инж. Боян Паунов, шеф на Дирекция " Експлоатационна активност " в " Топлофикация – София ".

По думите на специалиста, предстоящите по-високи сметки за месец декември се дължат на по-ниските температури в този интервал, както и повишаването на природния газ през предходната година.

Инж. Паунов е безапелационен, че нарастването на природния газ с 3.5% от 1 януари 2019 година няма да окаже въздействие върху сметките през новата година. Сметките са строго самостоятелни както за всеки клиент, по този начин и за всяка постройка с етажна благосъстоятелност, тъй че покачването на сметките не може да бъде тъкмо изчислено, акцентира специалистът.

За намаление на сметките той предложи първо да предприемем енергоспестяващи ограничения като нова дограма, топлинна изолираност и така нататък Освен това, пред отоплителните тела не би трябвало да има тежки зависи, обемни предмети, които затрудняват топлообмена и други

Когато не сме в дома си, винтилите на радиаторите би трябвало да са оставени сред " звездичка " и най-много 1 или 2 степен, добави инж. Паунов.
 "Топлофикация София ": Сметките за декември ще са по-високи
Сметките за парно за декември ще са по-високи в съпоставяне със същия месец през предходната година поради ниските температури и нарастването на цената на...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР