С колко са се увеличили цените и на какви коли

...
С колко са се увеличили цените и на какви коли
Коментари Харесай

Стабилен ръст в дела на дизеловите коли у нас

С какъв брой са се нараснали цените и на какви коли залагат българите?

" Цените на колите вървят нагоре, тъй като има насъбрано напрежение сред търсене и предложение. Това се отнася както за новите, по този начин и за използваните коли. Сроковете, в които можете да получите новата си кола, порастват. Може да се стигне до 1 година. Оскъпяването на новите коли и да караме сегашните си коли по-дълго стартира да става все по-разпространено даже в Европа. Това е една от аргументите, заради които суровината за българския второстепенен автомобил понижава ", съобщи автомобилният експерт Калоян Желев в ефира на  " България заран ". 

По думите на консултанта по продажба на автомобили Васил Петров, българинът търси най-вече коли втора употреба, като гледа годината да е по-нова. 

" Търсят се всеобщо от 2015 година нагоре. Търсят се също електрически автомобили. Хората стартират да се ориентират към бензин или към хибриди електрични. В България това, което търсят хората, е моторът да бъде съчетаем и на газ ", добави гостът. 

" Новият автомобил е сравнимо по-качествена инвестиция във всяко едно отношение. Не търпи съпоставяне с използвания, най-малкото поради новото си техническо положение. Предвид нашата покупателна мощ, която е най-ниската в Европейския съюз, това към този момент остава едно положително благопожелание ", посочи Желев пред Bulgaria ON AIR.

Петров уточни, че хората сред 25 и 40 години се обръщат към тях и търсят автомобил, който да им приляга на усета. 

" Най-важното за нас е до какъв бюджет човек може да се протегне. Да уточним за какви потребности ще му е необходим автомобилът. Има хора, които биха икономисали според от това какъв автомобил биха разкрили втора употреба ", сподели консултантът.

" Има трайна наклонност през последните 8 години на постоянен растеж на каузи на дизеловите коли. На вторичния пазар дизеловите коли стават нежелани, при което те идват у нас. Това подготвя към по-ниските им цени ", разяснява Калоян Желев. 

" След 2035 година се планува да бъде прекратена продажбата на коли с конвекционни задвижващи системи за сметка на всичко електрифицирано. Добрата вест е, че през 2026 година има очакван обзор на развиването по тематиката ", съобщи още Желев. 

" Цените се чака да се задържат в идващите 6 месеца ", заключи Васил Петров. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР