С колегите от БСП днес говорихме, че трябва да седнем

...
С колегите от БСП днес говорихме, че трябва да седнем
Коментари Харесай

Карадайъ: Ще говорим с БСП за вота на недоверие към кабинета


С сътрудниците от Българска социалистическа партия през днешния ден говорихме, че би трябвало да седнем да приказваме за вота на съмнение към кабинета. Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ пред публицисти, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Това е част от процеса и е най-нормално. Те имат решение на техния конгрес. Ние се запознахме с тяхното решение. Разговаряхме, че ще се координираме и напълно публично ще седнем да беседваме и да обсъдим тематиката и въпроса, обвързван с вота на съмнение “, уточни Мустафа Карадайъ.

Според него тематиката за корупцията е една от значимите тематики за страната, което се виждало от всички интернационалните отчети. „ Виждаме и властта каква оценка дава на явлението на корупция в страната. Определя ги в едни съотношения и проценти, само че самият факт властта не отхвърля. Корупцията като събитие я има във властимащите. Това е един главен камшик за обществото и ние с тази тематика доста съществено ще се занимаваме “, акцентира водачът на Движение за права и свободи.

От друга страна той разяснява, че оставката на проф. Николай Петров е честен акт, само че за сметка на това, след влезнали в действие правосъдни решения Валери Симеонов към момента е вицепремиер. „ Преди вота на съмнение има по-важни неща, които би трябвало да се случват, а и се случват. Виждаме, че има оставка на един министър – министърът на опазването на здравето. Повод за тази оставка е един одитен отчет и осъществена инспекция на прокуратурата, която не е открила нищо. От ГЕРБ настояват, че тази оставка за тях е един честен акт. Морален акт при съществуване на одитен отчет, осъществена инспекция от прокуратурата, която не е открила нищо. Тогава идва различен въпрос “, съобщи Мустафа Карадайъ.

Той уточни, че от медиите Движение за права и свободи са получили много информация за оградата и каналджийството. „ Видяхме експанзия против възрастни хора на границата, виждаме влезнали в действие правосъдни решения, не одитен отчет, не е осъществена инспекция, която не е открила нищо, а влезнали в действие правосъдни решения. Пак от медиите виждаме, че не се извършва. От медиите виждаме напълно скоро последните дни неоправдателно решение на Бургаския съд за езика на омразата. Резултатът какъв е? “, попита Мустафа Карадайъ и си отговори - вицепремиерски пост.

„ Намирисва ли ви на двойни стандарти. Едното е било честен акт, а другото какво е? Какво значи това и какъв сигнал изпращаме към обществото? Двойни стандарти при всички случаи има. Ние твърдим, че ГЕРБ е отговорна за тези двойни стандарти и за толерирането на експанзията, езика на омразата, омразата в деяние, в това число и против медии. Виждаме през формалния уебсайт на Министерски съвет закани към медиите. Какво повече е нужно, когато настояват, че са морални, при съществуване на тези обстоятелства, още повече през днешния ден е 1 ноември в Деня на будителите “, съобщи Карадайъ.

Според него никой не е длъжен да бъде министър, откакто персоналната воля на Николай Петров, е да подаде оставка, от Движение за права и свободи няма какво друго да създадат, с изключение на да я поддържат. Мустафа Карадайъ счита, че значимият въпрос е какво прави ГЕРБ при съществуването на тези обстоятелства. „ Валери Симеонов през днешния ден към момента е вицепремиер. Какъв е моралът тогава на ГЕРБ “, попита още водачът на Движение за права и свободи. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР