С кого се разбрахте, г-н Борисов, за 160 гласа в

...
С кого се разбрахте, г-н Борисов, за 160 гласа в
Коментари Харесай

Манолова: Кой ви написа речта, г-н Борисов? Пеевски? ДПС? Маджо? |

С кого се разбрахте, господин Борисов, за 160 гласа в Народното събрание, с цел да ви одобряват „ новата конституция " – с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия ли?, попита Манолова премиера Борисов.

Според нея днешните поръчки на премиера са обезверен ход, с който желае да остане на власт.

В България при Борисов мафията си има страна и хазна, а в този момент очевидно желае и конституция, уточни още ръководителят на „ Изправи се.БГ "

Питам Борисов кой му написа речта през днешния ден за смяната в конституцията? Пеевски, Маджо, приятелският кръг, Домусчиев? В България при Борисов от 10 години мафията си има страна и хазна, а в този момент към този момент очевидно желае да си има и конституция, съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ " Мая Манолова.

120 депутати би трябвало да внесат план за конституция, сред два и пет месеца трябват, с цел да бъде гласуван този план, след това да се одобри със 160 гласа и по-късно - още три месеца, с цел да се насрочи Велико Народно заседание.

Откъде ще ги вземете, господин Борисов? С кого се разбрахте? С Движение за права и свободи, с Българска социалистическа партия? С кого се разбрахте да съберете тези 160 гласа? Защо лъжете българските жители, пробвайки се да си спечелите политически време? Позор, Борисов!, споделя още Манолова.

Предложението на Борисов тя назова „ прахуляк в очите на хората, позорно деяние, при което министър председател, изгубил доверието на жителите, се пробва да си удължи политическия живот за сметка на българската конституцията и Велико Народно заседание.

" Хората не го желаят за министър председател, той се пробва да им предлага нова конституция ", сподели още Манолова.

„ Вчера видяхме Борисов по какъв начин използва Народното събрание и се скри зад депутатите, през днешния ден ни предлага да гледаме по какъв начин ще използва Великото Народно заседание. В обезверен опит да се избави, ще използва и българската конституция ", сподели тя във връзка изказването на премиера, че обвързва оставката си като министър председател със свикването на Велико народно събрание.

По думите на Манолова Борисов „ към този момент не е индивидът, който може да предлага нова конституция. Легитимността на Борисов е изцяло изчерпана. Той, който назовава народа си и публицистите „ мисирки " и „ тулупи ", ще написа нова конституция?! ", аргументира се още Манолова и добави, че такава може да се приготви и одобри единствено от нов законно определен парламент.

Попитана дали е „ за " нова конституция тя отговори утвърдително.

„ Положението, до което е доведена страната от едноличното мафиотско ръководство на Борисов не може да се промени от индивида, който продаде страната на мафията. Не е той, който може да написа главния закон, а нов законен парламент ", сподели още Манолова.

Според нея първото деяние, което би трябвало да се извърши, е оставка на Борисов и неговото държавно управление.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР