С кое предложение на властта да съм съгласна? Те не

...
С кое предложение на властта да съм съгласна? Те не
Коментари Харесай

Роднини на загинали в катастрофи размениха остри реплики с експерта по пътна безопасност Калина Крумова

" С кое предложение на властта да съм съгласна? Те не работят за нас. Ние сме срещу модела на Калинките, тя не пречи никому, само че когато стартира да твърди, че е специалист във всяка област, това ни касае нас. Не те ли е позор Калина? Твърдиш, че си специалист и прибираш 500 хиляди лева, като каква си в студиото? ТВ водещ ли си, депутат ли си, специалист по сурогатно майчинство, модел на календарчета, на никое място не сме виждали твои писания или експертиза, за какво се срамуваш да застанеш в едно студио с нас? Благодарение на такива специалисти моят наследник в този момент не е сред нас. " С тези думи майка, чийто наследник е умрял в злополука, се обърна към Калина Крумова, която през днешния ден е специалист по пътната сигурност към Министерство на вътрешните работи.
Разговорът в ефира на bTV, който трябваше да е отдаден на войната по пътищата, продължи с замяна на обвинявания. Представители на Института за пътна сигурност и почернени фамилии запитаха на какво съображение точно Крумова поучава силовия министър Валентин Радев.
Те се оповестиха срещу " модела на Калинките ", който в системата за сигурност на придвижването създава извършители, рецидивисти и жертви на пътя. От института показаха, че сегашните три пътни законопроекта са получили " червен картон " при разискванията в цялата страна и това е довело до скандално държание от страна на представителите на вътрешното министерство.
Самата Крумова наблюдаваше изявленията на хората с усмивка и сподели, че " това е персонален спор, в който аз няма да вляза – с човек, на който въпросите са написани на листче. "
" Аз също съм прочувствена, тъй като преди 6 годиниимаше десетки такива майки, изгубили децата си на пътя, които не се деляха, а се обединяваха ", сподели още Крумова, като напомни, че нейният автограф стои под законовите промени от 2012 година точно във връзка с пътната сигурност.
Тя изясни, че поканата да стане част от екипа на Валентин Радев пристигнала от самия министър " най-вероятно тъй като съм направила задоволително неща и имам задоволително хрумвания, свързани с пътната сигурност ".
Сред почернените майки, за които Крумова приказва, е и депутатът от ГЕРБ Нели Петрова. С днешна дата Петрова обаче е на следната позиция:
" Преди 6 година се заблудихме в тъгата си и повярвахме. Не имам вяра, че нейната битка за понижаване на черната статистика е чиста и свята. "
Крумова репликира с въпроса: " Каква тъкмо политика прави тя в Народното събрание във времето, в което е депутат?! Аз съм събирала хората и не съм ги разделяла. "
По думите годността ѝ да бъде на тази позиция се потвърждава от " най-вероятно когато си законодател и когато тези законопроекти, под които си поставил подписа си, са били признати, това е доказателство. " Бившият народен представител посочи и, че сега е постоянен докторант по транспортна логика на психиката в Българска академия на науките.
Именно по отношение на новото ѝ поприцще е и планът за към 380 000 лева без Данък добавена стойност за смяна на шофьорските психотестове, по който работи:
" Аз съм докторант, работата на всички докторанти минава през разнообразни планове. "
Според нея днешните ѝ предишното са били на задоволително високи позиции в Министерство на вътрешните работи, с цел да осъществят всичко, за което претендират, като евентуално визираше Богдан Милчев - някогашен началник на КАТ и сегашен ръководител на Института по пътна сигурност. По думите ѝ Институтът за пътна сигурност съществувал единствено, " с цел да подлага на критика системата и задачата на неговите членове е още веднъж да се окажат във властта. "
Крумова показа, че е била канена да стане част от Института, само че е отказала.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР