С класирането на Перу световното първенство вече има завършен вид.

...
С класирането на Перу световното първенство вече има завършен вид.
Коментари Харесай

Русия стяга мондиал №1 в историята

С класирането на Перу международното състезание към този момент има приключен тип. Южноамериканската страна стана 32-ият участник, откакто победи Нова Зеландия с 2:0. За пети път в историята си и за първи от 1982 година перуанците ще бъдат измежду най-силните футболни народи в света. Неслучайно отборът сега е на 10-о място в международната класация на ФИФА. Жребият ще е на 1 декември в Кремъл пред погледа на съветския президент Владимир Путин.
И до момента в който 32 тима ще стягат редиците до началото на 14 юни, то най-голямата работа следва в Русия. Всъщност, съвсем всичко за финалите в страната е приключено и се чака най-бляскавия мондиал в историята. Апропо, по този начин е постоянно. С все по-модерните игрища и технологии всяко международно състезание самоуверено надскача предшествениците си.

Стадионите

Могат да бъдат избрани с една думи – внушителни! Русия вложи в тях към 30 милиарда евро. Феновете от шампионата за Купата на конфедерациите към този момент останаха впечатлени от новата сцена на „ Спартак “ в Москва, поради която бе продължен и лъч на метрото. Всичко е алено, а начело има голяма скулптура на митичния Спартак.
„ Крестовски “, стадионът в Санкт Петербург, е №1 по пари с съвсем един милиард $ стойност. На него по време на мондиала могат да сядат 62 287 души.
Срещу 350 милиона евро бе реконструиран паметния „ Лужники “ в Москва, който бе открит с мач Русия – Аржентина (0:1). Капацитетът му е 81 000 места. Президентът Путин прикани всички богати хора в страната да вземат участие в подготовката мондиала. Така да вземем за пример неговият другар Генадий Тимченко, началник на компания „ Стройтрансгаз “, имаше грижата за стадионите във Волгоград и Нижни Новгород.

Сигурността

Руските служители на реда са доста по-коректни, в сравнение с мнозина по света мислят. Те не влизат сляпо в хулигански боеве, а употребяват внедрени в агитката сътрудници. Путин упорства Русия да покаже най-хубавото си лице на света. Така известните като извънредно рискови локални ултраси са застрашени с дълга командировка в пандиза, в случай че покажат рогата си. Доста напечено може да стане ситуацията в дните на мондиала от 15 юни до 15 юли 2018-а поради британските посетители. На Евро 2016 съветски ММА бойци водеха към 200 фена от страната си и зрелищно натупаха в Марсилия и други градове хиляди англичани. В Англия пък приканиха своите почитатели да не пеят никакви песни, които биха обидили руснаците.

Визите

Който има билет, няма проблем. Всеки ще получи „ футболен паспорт “ – процедура, посочила триумф на Купата на конфедерациите. На документа, с изключение на името и фотография, бяха написани също персонални данни и народност – това ще е визата за стадионите в Русия. Домакините дават безусловно свободен наземен превоз, както и гратис пътешестване сред градовете-домакини. Всеки може да кандидатства за място във влака с билета си. Това ще понижи до най-малко ентусиастите, които идват без пропуски на мондиала.

Придвижването

Един билет в московското метро коства към 70 евроцента (ако нямаш билет за мач). Няма смисъл от таксита, тъй като тапите са големи. Мистерия остава за какво в метростанциите в столицата написа единствено на кирилица. Значително по-облекчено е придвижването в Казан, Сочи и Санкт Петербург, където платформата „ Юбер “ оперира съвършено. Влакът сред Москва и Санкт Петербург пътува 4 часа като в него има свободен интернет и видеоекрани.

Расизъм

По съветските улици доста рядко могат да се видят тъмнокожи. Присъствието на посетители от Африка, както и на цветнокожи от Англия и Франция най-много, ще бъде атракция за страната. По време на мачове от съветското състезание казусът с расизма е сериозен. И там се крие огромното безпокойство на уредниците. Определят го като доста по-коварно, в сравнение с вълнения по улиците. В интервала 2014-2016 година в Русия са наказани над 100 души за расистки обиди по време на дуели единствено в Москва.

Знаменитостите

Русия е известна със своите хубавици. Неслучайно някогашната Мис №1 в страната Виктория Лопирева е международният дипломат на мондиала. В нейния тим влизат прелестната тенисистка Анастасия Мискина, състезателката по синхронно плуване Наталия Ишченко и певицата Зара.

Климатът

Носете си палто! Русия е много на север и двата съществени града Москва и Санкт Петербург са студени даже в летните месеци. Чадърът също е наложителен признак. В Казан постоянно пътищата са заливани от дъжд, след който изгрява блестящо слънце. Най-хубаво е времето в черноморския курорт Сочи.

Фаворитите

Световният първенец Германия и 5-
кратният №1 на планетата Бразилия са любимци на букмейкърите. Коефициентът за двата най-успели тима е еднакъв – 5. След тях се подреждат Франция, Испания и Аржентина.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР