С кандидатите за евродепутати от листата на ГЕРБ и СДС

...
С кандидатите за евродепутати от листата на ГЕРБ и СДС
Коментари Харесай

Цветанов и кандидатите за евродепутати Андрей Новаков и Асим Адемов посетиха Професионалната гимназия по механизация на селско стопанство в Разлог

С претендентите за евродепутати от листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Андрей Новаков и Асим Адемов посетихме Професионалната гимназия по машинизация на селското стопанство в Разлог, актуализирана със средства по Оперативна стратегия "Региони в напредък ".

"Пред шефа инж. Иван Авармов, учителския състав и учениците акцентирах позитивната смяна в гимназията с помощта на тези 1.3 млн.лв., обезпечени по Оперативна стратегия "Региони в напредък ". По програмата през последните две години бяха обезпечени 700 млн. лева за обновяването на 500 учебни заведения и детски градини.

Младите хора от Разлог, които тази година ще се зрелостници, споделиха, че поради положителното обучение, което получават в образователното заведение - ще имат опцията да излязат от него освен с дипломи за приблизително обучение и с съответни специалности, само че и с категориите B, C и TKT.
Директорът на учебното заведение инж. Аврамов от своя страна съобщи, че с помощта на финансовата поддръжка от Европейски Съюз - материалната база на професионалната гимназия е била доста усъвършенствана, което е осигурило по-добри условия за осъществяване на образователните занятия. Освен това благодарение на общината и европейската взаимност е осъществено разширение и модернизиране на автопарка. По думите на инж. Аврамов несъмнено има смисъл в промяната, която бе осъществена по повод професионалното обучение и дуалното образование. Той добави, че в гимназията се извършват редица европейски планове и образователното заведение взе участие в доста стратегии, една от които е Еразъм +, по която от години изпращат възпитаници за образование в разнообразни италиански градове.

В Професионалната гимназия по машинизация на селското стопанство в Разлог разговарях и с дванадесетокласника Джемал Шемев, който е републикански първенец в категория "Млад фермер " на разнообразни надпревари, провели се на няколко места в страната. Други ученици на професионалната гимназия пък ни демонстрираха наученото през годините, показвайки своите умения за работа с трактори, авто симулатор, струг и фреза с програмно ръководство и други ", написа още Цветанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР