С какво ще запомним този ден? До дебела носеща стена или

...
С какво ще запомним този ден?
До дебела носеща стена или
Коментари Харесай

Експерт: Носещи стени и колони дават шанс за оцеляване при земен трус

С какво ще запомним този ден?

До дебела носеща стена или до огромна колона - това са най-адекватните места, на които при мощен земен трус е добре човек да застане. Още от коментара на доцент доктор инж. Станислав Цветков, началник катедра " Строителни структури " във Висшето строително учебно заведение " Любен Каравелов ", чуйте във вечерните Podcast вести. 

И още от тематиките, които ще чуете:  

България стартира всекидневен разбор и надзор на цените на храните, като ще се прави параленост какъв брой коства продуктът в една и съща комерсиална верига у нас и в другите европейски страни - това стана ясно на конференция в Министерския съвет, откакто министър председателят Гълъб Донев събра отрасловите министри, с цел да обсъдят по какъв начин държавното управление да противодейства на високите цени. В срещата участваха и представители на Приходната организация, Агенцията по храните, Комисията за отбрана от конкуренцията и Митниците.

Продължава интервенцията на избавителните екипи по търсене на оживели под отломките, след опустошителното земетресение в Турция и Сирия, а броят на жертвите в двете страни към този момент надвишава 5000. Турският президент Реджеп Ердоган разгласи тримесечно изключително състояние в десетте наранени района в южната ни съседка. Към опустошените региони не престават да идват екипи и помощ от целия свят. Досега в Турция са изпратени 54 000 палатки и над 100 000 кревати. Държавите-членки на Европейския съюз също пратиха 25 екипа търсене и избавяне. Европейската комисия е в контакт и със своите филантропични сътрудници в Сирия.

Световният първенец по шахмат Магнус Карлсен взе отношение към горещата тематика в международния спорт - дали да се разреши присъединяване на спортисти от Русия и Беларус на Олимпийските игри в Париж следващата година. Към момента публично решение към момента няма, само че от МОК дадоха сигнали, че няма да има възбрана. Плановете са руснаци и беларуси да могат да се състезават, само че единствено в случай че не поддържат войната против Украйна, както и да бъдат под безпристрастен байрак. Това пък докара до закани за протест на игрите от най-малко 15 страни. Норвежецът Карлсен също бе безапелационен, че си е трансформирал мнението и към този момент е твърдо " за " наказания:

" Преди бях последовател на това да се премислят добре възможни наказания и да не се лимитира правото на спортистите да се състезават. Постепенно обаче осъзнах, че това не е вярно. Тази война продължава към този момент съвсем една година и съм все по-убеден, че руснаци и беларуси би трябвало да бъдат изхвърлени от международния спорт и олимпийските игри ", разяснява Магнус Карлсен.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast вести:

Последвайте ни в:  -  - 

Какво ни впечатли доскоро?

Куче на име Боби, бе записано от върховете на Гинес като най-възрастното в историята, заяви Скай нюз. На какъв брой години е най-добрият другар на индивида, чуйте във вечерните Podcast вести. 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР