С какво ще запомним този ден? Ако се намали ДДС

...
С какво ще запомним този ден? Ако се намали ДДС
Коментари Харесай

Икономист: По-ниско ДДС за храните е облага за чуждите компании, потребителят може да не усети нищо

С какво ще запомним този ден?

Ако се понижи Данък добавена стойност за храните у нас, огромните задгранични производители и търговски вериги ще вземат решение, дали да запазят цялата полза за себе си или част от нея да стига до потребителя. Ексклузивният коментар на икономиста доцент Григор Сарийски ще чуете във вечерните Podcast новините.

И още от тематиките, които ще чуете:

Прокуратурата ще извърши инспекция на лист от лица, посочен от премиера Кирил Петков на срещата му с основния прокурор, оповестяват от държавното обвиняване. Според известието от пресцентъра на прокуратурата в петък Петков е показал имена и прякори на лица, които съгласно него са в основата на икономическата и престъпна престъпност в страната и по отношение на които не са подхванати нужните дейности за търсене на наказателна отговорност. За задачата министър председателят и шефът на кабинета му Лена Бориславова би трябвало да се явят във Върховна касационна прокуратура, с цел да показват точния лист, както и данни и доказателства за възможните закононарушения.

8 от общо 31 изследвани марки вафли на българския пазар съдържат палмово масло, като в 5 от тях палмовата лой е главен съставен елемент, демонстрира изследване на " Активни консуматори ". В 29 марки вафли пък се съдържат млечни съставни елементи, само че не обикновено мляко, а модифицирани първични материали, като изсъхнало мляко, млечен протеин или фракции от него, което съгласно асоциацията основава опасности за здравето на потребителите. Освен това при нито една марка от проучените вафли няма изписани на етикета никакви Е-номера. Производителите изписвали на етикета цялостните имена на въпросните добавки и спестявали по-кратките Е-номера, които се употребяват с неприятна популярност измежду ценителите на натурални храни.

Марк Зукърбърг заплаши да спре Фейсбук и Instagram в Европа, поради нова европейска наредба, която би затруднила финансово милиардера. Нов закон изисква фирмите, които събират потребителски данни в границите на Европейски Съюз, да съхраняват и обработват информацията на европейски сървъри. Изместването на цялата активност на европейска земя би коствала пари на Meta, само че би нарушило и процеса на събиране на данни, споделят от компанията.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast вести:

Последвайте ни в: - -
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР