С жребий на случаен принцип двама от членовете на Комисията

...
С жребий на случаен принцип двама от членовете на Комисията
Коментари Харесай

След жребий двама от КЕВР си отиват, но не съвсем

С чоп на инцидентен принцип двама от членовете на Комисията по енергийно и водно контролиране се разделиха с постовете си. Техните имена са Ванко Владимиров и Георги Славчев, а Александър Йорданов остана на поста си.

Той бе изтеглен в границите на провелата се във вторник Комисия по енергетика в Народното събрание.

Намаляването на състава на енергийната комисия става факт след решение на ръководещата четворна коалиция, по силата на което съставът на КЕВР се редуцира от 9 на 5 души . Освен това мандатът на настоящия ръководител на КЕВР
 Росица Кирова недоумява за какво властта желае да смени КЕВР
Росица Кирова недоумява за какво властта желае да смени КЕВР

Парламентарната група към момента няма да внесе избор на съмнение

Припомняме, че " търканията " сред новата власт и КЕВР започнаха още през цялото време на мандата на кабинета, като Кирил Петков назова " меко казано необичайно " решението на КЕВР да предложи скок на цените още в първия ден на новото държавно управление. В следствие както Пеков, по този начин и вицепремиерът Асен Василев неведнъж обявиха, че е неотложно да бъде определено ново управление на енергийния регулатор.

Дали " изтеглилите късата съчка " членове на комисията обаче ще се разделят с постовете си не е ясно. Според думите на енергийния специалист и народен представител от ГЕРБ Жеко Станков новите правила са в развой на обжалване пред Европейската комисия.

" Искам да се извиня на специалистите, с които съм имал достойнството да работя 6 години. Искам да ви успокоя - има информация от Европейската комисия, че има входирани тъжби поради новите правила. Мандатът ви ще продължи, до момента в който не бъде взето решение ", съобщи той, думите му не бяха опровергани от представители на новата власт.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР