С извършените 1200 робот-асистирани оперативни интервенции, регионалното представителство на за

...
С извършените 1200 робот-асистирани оперативни интервенции, регионалното представителство на за
Коментари Харесай

Българска болница е Топ-3 на Балканския полуостров по извършени роботизирани операции

С осъществените 1200 робот-асистирани оперативни интервенции, районното посланичество на за Югоизточна Европа слага Гинекологично поделение на МБАЛ „ Доверие “ в Топ-3 на Балканския полуостров.

Робот-асистираната хирургия е още един добър прийом в ръцете на опитния хирург. По същността си роботизираната хирургия е мини-инвазивна хирургия и с минимална контузия се реализира незабравим резултат. Изкуството е да се реши за всеки съответен пациент най-подходящия действен способ – „ един пациент - едно лекуване “.

Роботизираната хирургия е една доста добра опция за опитния експерт да предложи най-правилния действен способ на пациента.

В МБАЛ „ Доверие “ се правят роботизирани интервенции при разнообразни доброкачествени и злокачествени гинекологични и урологични болести. Роботизираната система предлага необятен набор решения и в общата хирургия.

Оперативната намеса се води от така наречен конзолен хирург – той прави интервенцията чрез роботизираната система. Разбира се, належащо е съдействието на асистенти, които подкрепят интервенцията на мястото до пациента, както и съществуването на добър анестезиологичен екип.

Важно е да се подчертае, че всички в екипа при осъществяването на роботизирани интервенции са минали профилирано образование и са сертифицирани за подобен вид интервенции.

„ За мен, това е самопризнание за лекарите на България и високото професионално равнище на медицината в нашата страна. – споделя доктор Янчо Делчев, шеф поделение по Гинекология в МБАЛ " Доверие " -

Извършването на роботизирани интервенции у нас към този момент не е оригиналност, а всекидневие, като се поддържа на високо професионално равнище. Удовлетворението идва в най-голяма степен от постигнатите блестящи резултати от нашия екип при пациентите, на които е прибавен този хирургичен лековит способ. “

Вече повече от 8 години Медицински комплекс „ Доверие “ работи с роботизираната хирургична система Да Винчи - най-напреднала компютърно асистирана технология за минимално инвазивни интервенции.

Тя дава големи преимущества, поради доста по-голямата точност, по-малката контузия, по-големия резултат в лекуването и извънредно бързото възобновяване. Целта на високотехнологичната медицина е по-бързо пациентът да се върне към пълностоен професионален и персонален живот.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР