С изслушване на вещи лица в Окръжен съд Пловдив продължава

...
С изслушване на вещи лица в Окръжен съд Пловдив продължава
Коментари Харесай

Кравар на 76 надупчи млад колега с 11 куршума

С чуване на движимости лица в Окръжен съд Пловдив продължава делото против 76-годишният кравар Стефан Говедарски от кв. Генерал Николаево в Раковски, който гръмна с 11 патрона 33-годишния си комшия на 2 октомври 2018.

Той изстрелял в гърба на Иван Гълев цялостен пълнител с патрони от револвер Чешка Збрьовка. Гълев оживял по знамение.

Поводът за случая – скандал поради животните на Гълев, които влезнали в парцела на Говедарски. Напрежението сред двамата тлеело обаче няколко месеца преди този момент.

През лятото на 2018 година, сред двамата се породил спор, тъй като Гълев, който гледал крави в съседство до Говедарски, се отказал от овчар, който се грижел за животните на двамата. Той почнал самичък да ги извежда на паша, само че не поискал да вземе тези на съседа си.

Говедарски недоволствал, тъй като считал, че той оставял животните да пакостят в региона на фермата му. Кравите от време на време бутали оградата или влизали в равнищата с люцерна. Двамата постоянно си разменяли обидни реплики и се карали.

На 2 октомври 2018 година дядото.„ използвал алкохол. Той открил, че по оградата му отново има провали и предположил, че са от кравите на комшията. Излязъл от фермата си, като взел със себе си револвера с налични 11 патрона в пълнителя. Към 18 часа видял, че Гълев прибирал кравите си към своята плантация.

Пресрещнал го и му споделил, че ще го убие. Извадил от кобура оръжието си и блъснал с него два пъти по лицето комшията си, като му предизвикал контузни рани. Той бързо се обърнал и тръгнал да се отдалечава по пътя. Опитвал се да набере тел. 112, с цел да потърси помощ. В този миг пенсионерът се прицелел с оръжието по него.

Стрелял няколко пъти и му предизвикал три пострадвания по тялото.

Пострадалият усещал болежка, само че все пак продължавал да върви. Тогава възрастният мъж се прицелил в главата с последния патрон, само че не го улучил. Според събраните доказателства по делото, Говедарски изстрелял 11 патрона. След това тръгнал към своята плантация.

Гълев лежащ на земята и макар болката, съумял да набере тел. 112. На място пристигнали медицински и полицейски екипи. Пострадалият бил откаран в болничното заведение, където му е оказана незабавна лекарска помощ, с помощта на която е избавен живота му.

При обиските на дома на стрелеца бил открит празния пълнител. Той имал позволение за огнестрелно оръжие – револвер „ ЧЗ – Чешка збрьовка 75В “ и муниции за него.

7 очевидци са разпитани по време на досъдебното произвеждане.

Припомняме, че Говедарски бе освободен под домакински арест поради тежкото му здравословно положение.

При гледането на мярката той се разплака в залата на Окръжен съд и изясни, че има доста здравословни проблеми.

Искрено скърбя. На тази възраст няма да мога да устоя в ареста. Болен съм доста от три години. Пия разнообразни медикаменти – аспирин, антибиотици. Имам съсиреци, тромбоиди, които отиват към сърцето и мозъка. Моля да ме пуснете под домакински арест, да си отида вкъщи. Имам жена, внуци имам, няма да съм самичък. Моля ви, умоляваше със сълзи на очи Стефан Говедарски.

Говедарски страда от тромбоиди, каквито има в аортата, покрай сърцето и в гръдния панер към ребрата, евентуално поради остаряла контузия. Това призна и арбитър Екатерина Роглекова откакто се срещна с приложените медицински свиедетелства.

Предвиденото от закона наказване за закононарушението, в което е упрекнат, е от 10 г до 20 година отнемане от независимост.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР