С изслушване на вещи лица продължава дело срещу бившия министър

...
С изслушване на вещи лица продължава дело срещу бившия министър
Коментари Харесай

Прокурорите не харесаха отговора на МО по делото срещу Ненчев

С чуване на движимости лица продължава дело против някогашния министър на защитата Николай Ненчев . Той е обвинен за несъблюдение на служебните си отговорности - не е обезпечил авиационната сигурност и летателната валидност на самолети от изтребителната авиация на Военновъздушни сили.

В началото на днешното правосъдно съвещание бяха показани две стопански и една техническа експертиза , като последната е строго секретна.

По време на правосъдното съвещание обвиняването изиска чуването на всички движимости лица да се отсрочи за последващо правосъдно съвещание , заради позволени основни нарушавания по съдебно-икономическата експертиза. Според прокуратурата нарушаванията биха довели до не откриване на обективната, точна и цялостна истина по делото.

 Ненчев чете два дни редактираното обвиняване за МиГ-овете
Ненчев чете два дни редактираното обвиняване за МиГ-овете

И военният министър в оставка вижда политическа принуда в дейностите на прокуратурата

Прокурорите не бяха удовлетворени и от получените отговори от страна на Министерство на защитата , които били неточни, неразбираеми и непълни, на което се опълчи изрично отбраната на Ненчев, в лицето на юрист Менко Менков. Според отбраната няма позволени основни нарушавания в съдебно-икономическата експертиза. Отговорено е съответно, тъкмо и ясно на всички въпроси на Министерство на защитата, а отлагането на делото, каквото желаеха прокурорите, би довело до усложнение правосъдното разследване.

Припомняме, процесът против Николай Ненчев потегли в края на месец февруари 2017 г .

Според обвиняването в нарушаване Николай Ненчев не е утвърдил план за капиталов разход за ремонта на изтребителите и доставката на аварийни елементи, като по този метод не е обезпечил авиационната сигурност и летателната валидност на самолетите за изтребителната авиация на Военновъздушни сили. По делото против Николай Ненчев към този момент бяха разпитани актуалният държавен глава Румен Радев . Като очевидец се яви и президентът на България (2012-2017) Росен Плевнелиев .

 Радев направил
Радев направил " на пух и прахуляк " обвиняването, радва се юристът на Ненчев

Той напълно поддържа тезата, че съм почтен, разяснява самият упрекнат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР