С изложбата Нашенци се откриват днес Дни на книгата“ в

...
С изложбата Нашенци се откриват днес Дни на книгата“ в
Коментари Харесай

„Дни на книгата“ в Асеновград се откриват с изложбата „Нашенци”

С изложбата „ Нашенци ” се откриват през днешния ден „ Дни на книгата “ в Асеновград. От 17:30 ч. в Градската библиотека „ Паисий Хилендарски ” ще може да с види гостуващата експозиция на литературно-художествен музей „ Чудомир ” – Казанлък. Изложбата „ Нашенци ” съдържа 34 репродукции от Чудомирови акварели.

Чудомир е креативният псевдоним на един от най-значителните български писатели и художници – Димитър Чорбаджийски. Чудомир е неповторим с блестящите му повече от 2500 карикатури, ескизи, скици, портрети, композиции и превъзходните му хумористични разкази и фейлетони, издадени в 5 сборника и преиздавани повече от 60 пъти. Десетилетия наред те са разсмивали и ободрявали цяла България.

Събитието е част от обичайните Чудомирови празници. С него започва и програмата „ Дни на книгата 2023 ” – взаимна самодейност на община Асеновград и Градската библиотека. Двете институции се включват и в националната акция „ Маратон на четенето ” на Българската библиотечно-информационна асоциация.

„ Дни на книгата ” в Асеновград ще продължат до 27 април, като в програмата са включени голям брой срещи на писатели с деца от учебните заведения и детските градини в града.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР