С изключване на светлините на знакови сгради тази вечер светът

...
С изключване на светлините на знакови сгради тази вечер светът
Коментари Харесай

Светът отбелязва Часът на Земята

С изключване на светлините на знакови здания довечера светът ще означи Часът на земята. По традиция и у нас в последната седмица на март в 20.30 ч. осветлението в центровете на доста наши градове и доста домове ще угасне.

Идеята на Часът на земята е да подсети, че всеки ден губим по малко от връзката си с природата и равновесието в нея става все по-крехко като резултат от човешката активност и замърсяването.

Тази година акцията е отдадена на опазването на биоразнообразието. По данни на природозащитната организация WWF за по-малко от 50 години в света са изчезнали 68% от дивите животни, а в България единствено за 10 години мечките са понижени на половина.

" Това, което предизвикваме на природата, го предизвикваме най-много на себе си и на поколенията след нас. И от време на време цената е толкоз висока, че ни е мъчно даже да го осъзнаем. Осъзнаваме го, когато е прекомерно късно. Важно е да знаем, че опазвайки природата, в действителност това е най-голямата грижа, която можем да поставим за себе си ", съобщи Калина Бояджиева от организацията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР