С изключително красив гол на Гелор Канга в 65-ата минута

...
С изключително красив гол на Гелор Канга в 65-ата минута
Коментари Харесай

Цървена Звезда подчини Лудогорец със страхотен гол

С извънредно хубав гол на Гелор Канга в 65-ата минута сръбският първенец Цървена звезда взе най-малък триумф с 1:0 над българския отличник във втори мач за двата тима от група „ F” от шампионата Лига Европа. Освен изящното попадение на габонския полузащитник, то късмет за сериозен заключителен взлом за „ орлите” лиши и френският рефер Жером Бризар, който изгони пресилено Сисиньо 13 минути преди края.

В хода на срещата Лудогорец уцели и гредата на „ звездашите” незабавно след позволения гол, откакто удар на Бърнард Текпетей се спря в напречния дирек на Зоран Попович.

Така след изиграването на вторите срещи в групата Лудогорец остана трети с една точка, до момента в който Звезда е водач с шест точки. Втори е Спортинг Брага, който надделя с 2:1 Мидтиланд, а датският отбор остава финален поради по-лошите си индикатори по отношение на „ орлите” към този миг от конкуренцията.

След 90 секунди игра Бърнард Текпетей бе изведен прелестно по десния фланг от Жозуе Са и надбяга защитник на гостите. Вратарят Попович потегли да съкратява ъгъла за удар, а Текпетей шутира в стража на Звезда. В шестата левия защитник Милан Родич нахлу добре по крилото си и опита остро подаване за нападателя Диони, само че рикошет в крайници на Са предотврати евентуално довеждане докрай на сръбската офанзива.

В деветата минута Текпетей още веднъж надбяга Родич отдясно и даде превъзходен пас по земя за Клод Гонсалвеш. Халфът на " орлите " шутира с десния крайник, само че пред него бягаше Пиерос Сотириу, който с гърба си спря пътя на топката към вратата на Попович. В първите минути се наблюдаваше, че Звезда играеше с трима централни бранители, като Саного се прибираше в отбрана, а " звездашите " опитваха развиване на офанзивите си основно по левия фланг. Лудогорец, от своя страна, експлоатираше зоната на Родич вляво, където Текпетей взимаше превъзходство по отношение на сръбския футболист.

След четвърт час игра Иванич получи жълт картон за нарушаване пред границата на наказателното си поле против Текпетей. Прекият свободен удар бе изпълнен точно от ганаеца, чийто удар спря в стената на белградчани. В 20-ата Иванич стреля с левия крайник от междинна отдалеченост, само че не заплаши вратата на разградчани. Пет по-късно Иванич проби отдясно във вътрешността и пред наказателното поле даде пас вляво за Родич. Левият бек на Звезда върна на съотборника си по земя, който бе оставен непокрит, само че опитът му с десния крайник не затрудни защитата на " орлите ".

В 27-ата неточност на Жозуе Са едвам не докара до гол във вратата на родния първенец. Бранителят не съумя да овладее центрирана топка по широчина и разреши на нападателя Бен Набуан да открадна. Той напредна вляво на наказателното поле на " орлите ", но ударът му с левия крайник спря във външната страна на мрежата зад Кристиан Кахлина. В 32-ата пък Диони нападна вратата на домакините с глава, само че много неопределено.

Девет преди края Луи Ндиони опита мощен удар от 25 метра, а Кахлина не съумя да улови от първия път, само че притича към топката и спря заплахата за " звездашите ". В ответната офанзива пък Текпетей опита акробатично осъществяване, само че доста несполучливо. В 41-ата пък Диони даде остро и паралелно подаване пред вратата на Лудогорец, само че бранителите на " орлите " стопираха набезите на Бен и Сърнич да нападат топката.

Гостите от Белград започнаха по-настъпателно втората част, само че до съществени рискове пред вратата на Кахлина през първите 10 минути на второто полувреме не се стигна. В 59-ата Сисиньо центрира ловко отдясно, само че вратарят на Цървена звезда боксира. Гонсалвеш обаче не съумя да насочи удар от дъгата, след което последва корнер за " орлите ", само че и тук не се видя прецизен удар. В 62-ата Иванич опита удар отляво по диагонала към вратата на Лудогорец, а топката тупна току преди Кахлина, само че хърватският пазач се намеси добре.

В 65-ата " звездашите " извършиха бърз тъч в половината на Лудогорец, а топката бе върната обратно за Гелор Канга. Халфът насочи мощен удар с десния крайник, който бе неспасяем за Кахлина - 1:0 за Звезда.

Отговорът на Лудогорец бе незабавен, само че за жалост на българския първенец топката не посети сръбската врата. Правещият превъзходен мач до този миг Текпетей шутира мощно с левия крайник от 20-ина метра отдясно, но кълбото се спря в напречната греда на вратата, защитавана от Зоран Попович. В 70-ата минута Валдас Дамбраускас направи двойна промяна, като в игра се появиха Кирил Десподов и Жордан Икоко. Теренът бе изоставен от Жосуе Са и Сисиньо. Четвърт час преди края Милан Павков шутира от разстояние след неточност при изнасянето на топката от разградчани, само че Кахлина се намеси.

13 минути преди края френският рефер Жером Бризар изгони бранителя на Лудогорец Сисиньо. Защитникът на " орлите " влезе в единоборство с Милан Павков, а сръбският нападател се хвана за главата, без да имаше какъвто и контакт там, само че съдията от Франция реши да изгони играча на Лудогорец.

В 80-ата минута " орлите " бяха агонизиращо покрай това да изравнят резултата. Влезлият броени секунди преди този момент като запаса Мавис Чибота се озова " очи в очи " с Попович и го преодоля с левия крайник, само че топката мина около левия непряк дирек на сръбската врата. Две по-късно удар на Десподов от директен свободен удар се отби в стената на Звезда и излезе в корнер. След него Икоко шутира от разстояние, само че защитата на сърбите се оправи с заплахата.

Лудогорец опита да притисне сръбския гранд в края на срещата, въпреки да беше с човек по-малко, само че до съществени удари към вратата на гостите не се стигна. В сетните секунди от срещата пък Бен Набуан шутира по диагонал, само че Кахлина отрази, а това беше и последният по-интересен миг от срещата на " Хювефарма Арена ".

В идващия си мач в Европа Лудогорец приема португалския Спортинг Брага, до момента в който Звезда ще спори с Мидтиланд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР