С изключителна посещаемост и вълни от бляскави овации преминават честванията

...
С изключителна посещаемост и вълни от бляскави овации преминават честванията
Коментари Харесай

Държавният балет на лед „Санкт Петербург“ с юбилейно представление у нас на Лешникотрошачката

С изключителна посещаемост и талази от блестящи аплодисменти минават честванията по случай 50-годишнината от основаването на Държавния балет на лед „ Санкт Петербург “, който следва да забележим още веднъж и у нас на 9 декември в НДК  с класиката на Чайковски „ Лешникотрошачката “.

Създадена през 1967 година от авторитетния съветски хореограф Константин Боярски,  тази година трупата изнася рекордна серия от юбилейни представления в Китай, Франция, Чехия, Италия, Хърватска, Сърбия, България, Близкия Изток и Южна Америка. С безукорен професионализъм и виртуозна лекост трупата на съветските фигуристи-шампиони, под вещото управление на уважавания съветски диригент Лео Коркин гастролира с цялостния си репортоар, включващ типичен шедьоври „ Лебедово езеро “, „ Спящата хубавица “, „ Ромео и Жулиета “ и „ Лепникотрошачката “.

Всички тях българската аудитория към този момент имаше достойнството да види поредно през последните няколко години и към всички тях ползата бе голям -  и четирите спектакъла бяха разпродадени седмици преди да бъдат играни на сцена.

И тази година не прави изключение – съвсем половината от местата за „ Лешникотрошачката “ на 8 декември към този момент са заети. Организаторите от АРТ БГ предлагат ценителите на театралното и танцовото изкуство да закупят своите места в зала 1 на НДК онлайн, като по този метод най-бързо и елементарно могат да си подсигурят най-хубава видимост към сцената. Билети могат да бъдат закупени и от Билетен център НДК и всички оторизирани каси на Eventim.

На 9 декември, в навършилия тази година 125 години театър „ Лешникотрошачката “,  изяществото на фигурното пързаляне ще се разгърне в цялата си хубост върху специално  заледената за задачата сцена на зала 1 на НДК. Магията ще оживее в осъществяване на „ Руските господари на спорта “ – най-хубавите фигуристи на Русия, постигнали върхови достижения в най-престижните международни надпревари по фигурно пързаляне.

Билетите за „ Лешникотрошачката “ са на цени сред 40 и 60 лева и ВИП места за 80 лева.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР